Dues persones vestides amb uniformes foscos i mocadors blaus estan participant en una activitat a l'aire lliure, una sosté objectes cilíndrics mentre l'altra sembla que li està lliurant alguna cosa.
POLÍTICA

VÍDEO | Organitzen un taller a Catalunya per aprendre a cremar policies vius

Els sindicats policials mostren el seu absolut rebuig i posen en marxa els seus serveis jurídics

Enorme i desafortunada polèmica a les Festes de Granollers. Ahir es feien virals unes imatges en què s'aprecia un grup de persones, incloent-hi menors, llançant falsos còctels molotov a un ninot vestit de policia.

La incredulitat dels usuaris va ser màxima i, al cap de poc temps, es va descobrir que es tractava d'un "taller" de les festes municipals. Segons el cartell informatiu, era una “pràctica per defensar la festa. Afina la punteria i llança el còctel contra l'objectiu Fes que cremi la teva ràbia!”.

Una persona observa un cartell que anuncia un taller sobre còctels Molotov, amb informació detallada sobre l'ús i la pràctica.

El “taller” en qüestió figurava al calendari de les festes, sota el nom de “Tècniques aplicades de guerrilla urbana. Introducció a les principals eines tècnico-tàctiques per a una estratègia subversiva”. Així mateix, es detalla que l'organitzador era el col·lectiu Blaus de Granollers.

Cascada de reaccions

Com és natural, les imatges han provocat el desconcert de molts, especialment d'agents de seguretat i dels sindicats policials. El sindicat majoritari de Mossos, SAP-FEPOL, es demanava que on vol arribar l'ajuntament de Granollers amb aquest tipus d'activitats.

“Lamentable imatge i valors que s'estan transmetent als més menuts i joves. Després ens queixem...”. A la mateixa línia s'ha manifestat el seu secretari general, Pere Garcia.

Per la seva banda, un altre sindicat policial, SPC-Mossos i PL, ha avançat que posaran en marxa els seus serveis jurídics. "Esperem que els nous responsables polítics demostrin estar a l'altura d'aquests fets tan greus!":

Per part seva, el col·lectiu organitzador ja ha demanat disculpes, que en qualsevol cas no han estat molt ben rebudes. El motiu és que parlen que aquesta polèmica és deguda a una mala “interpretació” de l'acte. "Es tractava d'un acte lúdic en el marc de la Festa", assenyalen els autors.

Però als sindicats policials els costa veure quin tipus "d'acte lúdic" es deriva dels textos informatius i de les imatges. Encara més si inclou menors.

Les reaccions polítiques tampoc no s'han fet esperar. El portaveu del PP al Parlament, Juan Fernandez, ha retret al consistori (PSC) que permeti la inclusió d'aquesta classe d'activitats. Els populars demanen que es depurin responsabilitats de manera “immediata”.

Vox també s'ha mostrat molt irat davant les imatges i denuncien la “pèrdua d'autoritat” que es viu a Catalunya “per culpa del socialisme i el separatisme”.

Finalment, l'ajuntament de Granollers ja ha emès un comunicat per mostrar suport als cossos de seguretat i “rebutjar el contingut de l'acte”. De manera sorprenent, les autoritats municipals insisteixen que desconeixien que aquesta activitat es duria a terme.

➡️ Política

Més notícies: