La política catalana Sílvia Orriols en primer pla amb una captura de pantalla del vídeo de la baralla entre marroquis a Manresa
POLÍTICA

Sílvia Orriols parla clar del que ha passat a Manresa

Preocupació per la degradació i la inseguretat

Una baralla multitudinària entre marroquins i dominicans al centre de Manresa ha tornat a posar a debat el fracàs de la multiculturalitat. Especialment a Catalunya, la comunitat de llarg amb més immigració a tot Espanya. La mateixa escena sovint es repeteix deixant al descobert la degradació de la convivència i la seguretat.

El vídeo de la baralla es va viralitzar ràpidament a les xarxes socials, on predominava la preocupació per la situació actual. Els col·lectius antifeixistes van acusar l'extrema dreta de difondre el racisme vinculant immigració amb delinqüència. Però amplis sectors van criticar el bonisme i van exigir mà dura per resoldre el problema.

Partits del consistori manresà com Junts o el Front Nacional de Catalunya van alertar sobre la “inseguretat i degradació” que viu la ciutat. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy (ERC), va relativitzar dient que “baralles hi ha hagut sempre ia tot arreu”. Al debat s'ha colat també l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

Missatge de Sílvia Orriols

Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana, afirma que “són immigrants que no aprofiten l'escolarització gratuïta que els paguem els contribuents catalans”. També que “compensen les ajudes socials rebudes aportant inseguretat i violència als nostres carrers”. Per a ella, el que ha passat a Manresa és “el retrat viu d'un fracàs”, i responsabilitza Pere Aragonès.

Responia així a les declaracions de l'alcalde de Manresa, que ha dit que la majoria dels implicats en la baralla "són menors, amb família i escolaritzats a instituts de Manresa". Aloy va treure ferro a l'assumpte dient que "l'origen de l'enfrontament hauria estat una discussió sense importància per una criaturada". També ha dit que hi ha una investigació en marxa i que hi haurà "tolerància zero".

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

Els últims dies han circulat altres vídeos de baralles ocorregudes a la capital del Bages. Cosa que ha fet esclatar els veïns, cansats d'anar amb por pel carrer. Però això sembla no preocupar les autoritats i un sector que acusa de “racisme” tot aquell que assenyali el problema.

Model fracassat

El Front Nacional és juntament amb Aliança Catalana qui lidera el discurs antiimmigració a Catalunya. Aquest partit, que es defineix com a independentista i identitari, té dos regidors a l'ajuntament de Manresa. El partit ha valorat la baralla com una mostra que el model migratori a Catalunya ha fracassat.

➡️ Política

Més notícies: