Plànol curt de Felip Puig, exconseller d'Empresa i Ocupació, amb rostre somrient a la foto oficial de la Generalitat de Catalunya
POLÍTICA

Felip Puig seria el talp del Procés

L'excomissari Villarejo l'assenyala com a confident del CNI a l''Operació Catalunya'


L'exconseller d'Interior Felip Puig hauria estat el confident del CNI a l'Operació Catalunya per desmantellar el Procés. Així ho ha assegurat l'excomissari José Manuel Villarejo, en una entrevista a El Món a Rac1, aquest matí. Segons ha afirmat, el convergent hauria passat informació a la policia espanyola entre el 2010 i el 2012.

Felip Puig va ocupar diverses conselleries des del 1999 al 2016, sent un dels homes forts de Convergència i Unió durant el període d'Artur Mas. Aquest matí, Villarejo i Artur Mas han protagonitzat un cara a cara a la ràdio del Grupo Godó. L'excomissari ha assenyalat directament Puig com a talp del procés.

Les filtracions s'haurien produït durant els anys en què va dirigir el departament d'Interior. “Treia la informació de persones molt properes a la Generalitat o de gent molt propera a la família Pujol”, ha dit Villarejo. Segons ha afirmat, ell mateix es va reunir diverses vegades amb el conseller Felip Puig.

Villarejo assenyala Felip Puig

Sempre segons el mateix Villarejo, l'excomissari es va reunir diverses vegades amb Felip Puig i amb el llavors advocat de Jordi Pujol, Joan Piqué Vidal. L'objectiu és obtenir informació rellevant per a l'operació policial contra el procés.

L'operació Catalunya va ser una controvertida operació policial per frenar el projecte secessionista català. L'independentisme sempre ha considerat l'operació Catalunya com una guerra bruta de les clavegueres de l'estat. Denuncien que hi va haver proves falses, manipulació de documents i filtracions interessades.

Felip Puig, exconseller d'Empresa i Ocupació, en una entrevista per a una televisió local

"Més que res", ha dit Villarejo, "Puig em va donar informació de Xavier Martorell, que n'era un dels seus principals enemics". Martorell, persona de pes dins de CiU i arxienemic de Felip Puig, va ostentar diversos càrrecs al departament d'Interior. Va dimitir després de ser acusat d'un escàndol d'espionatge contra l'exconseller.

Martorell mateix, segons Villarejo, “era el responsable de crear un servei d'intel·ligència per a la Generalitat”. Per això, es va reunir amb gent del CNI amb l'objectiu d'aconseguir equips d'enregistrament.

Artur Mas, contra les cordes

Les declaracions de Villarejo han estat tota una bomba al moviment independentista. Els sectors de l'esquerra aprofiten ara per passar factura amb Felip Puig, el seu gran enemic durant el govern d'Artur Mas. La seva etapa a Interior va ser molt controvertida per la duresa de la policia contra els moviments socials.

Primer pla d'Artur Mas

"El 2012 ja vam assenyalar Felip Puig com a violent, el carnisser d'Interior per la seva persecució a militants del moviment popular", diu l'organització Endavant-OSAN. “Ara resulta”, afegeixen, “que el suposadament reconvertit en independentista va ser font del CNI”. L'acusen de “violent i traïdor”.

L'acusació sobre Felip Puig taca també Artur Mas, que ja genera un ampli rebuig dins dels sectors més radicals de l'independentisme. Per a molts, encara que va ser ell qui va iniciar el procés, ara suposa un fre per al moviment. El seu govern queda ara sota sospita per haver filtrat (suposadament) informació al CNI.

Felip Puig ho nega tot

El que va ser conseller de la Generalitat va sortir al pas de les acusacions de Villarejo per negar la seva implicació a l''Operació Catalunya'. Felip Puig va assegurar a RAC1 que "pensar que hagués pogut enviar informació al CNI és surrealista". A més, també va dir que "mai sortiré en una gravació de Villarejo", ja que, si fos així, "ja haurien sortit aquestes converses".

➡️ Política

Més notícies: