Joan Ignasi Elena amb ulleres i vestit fosc es toca el front mentre sembla estar en una reunió o conferència.
POLÍTICA

Creix el descontentament de Mossos contra el Conseller d'Interior pel seu abandó

Denuncien el mal estat d'una comissaria: 'unes instal·lacions que no són dignes dels efectius'

La manca d'inversió i de direcció que pateix el cos de mossos s'expressa de moltes maneres. Des de problemes d'abast polític, com el nomenament impugnat del Major de Mossos, fins a la manca de mitjans bàsics com a aire condicionat. D'això és del que es queixa ara el sindicat de Mossos, SAP-FEPOL.

Els agents insisteixen que aquesta situació no és nova i que, precisament per això, resulta preocupant. "Com cada any, la manca d’inversió en el manteniment de les instal·lacions del CME provoca que les comissaries pateixin avaries que triguen mesos, o anys, a reparar-se", assenyalen els mossos.

Temperatures extremes

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, el sindicat denuncia que “la situació de la comissaria de Premià de Mar és insostenible”. Els agents parlen de “despatxos que superen els 32 i els 34 graus”. I tot per falta d'aire condicionat.

Joan Ignasi Elena amb vestit blau i corbata vermella de peu davant d'un grup de persones uniformades amb barrets negres i rifles.

Davant d'aquesta situació, van demanar la instal·lació d'un aparell d'aire condicionat extern, com ja es va fer a Mataró i Mollet, però no n'han obtingut resposta.

“L'administració no ha mogut peça (mai millor dit), i desconeixem quan tornarà la normalitat a la comissaria. La situació és insostenible i impròpia d’un servei públic”, conclouen els mossos.

Presentaran denúncia

A més d'assenyalar la situació que viuen els agents, el sindicat es mostra preocupat per la imatge que donen davant dels ciutadans que acudeixen a la comissaria a sol·licitar algun servei. En aquest sentit, els Mossos llancen un dard a la política de comunicació que fa el Departament d'Interior.

“Aquesta imatge contrasta amb el de la policia moderna i tecnològica que oferim diàriament als mitjans de comunicació i ens fa passar vergonya de veure com, tenim una organització amb unes instal·lacions que no són dignes dels efectius que hi formen part ni de la ciutadania a la qual servim”.

Per tot això, SAP-FEPOL adverteix que, davant de la reiterada falta de resposta, presentaran una denúncia a la Inspecció de Treball. Així mateix, sol·licitaran el tancament dels despatxos afectats per les altes temperatures.

S'afegeix així un altre episodi de separació entre la direcció política i els agents. A més de tractar el problema de la inseguretat, el proper conseller d'Interior haurà de recuperar la confiança d'un cos policial que ja ha denunciat tota mena de carències.

➡️ Política

Més notícies: