Dues dones, una parlant en un micròfon i una altra somrient, totes dues en un entorn interior.
POLÍTICA

La regidora de Ripoll que reia de la inseguretat pateix un robatori i Orriols escomet

L'alcaldessa retreu la hipocresia de l'oposició afirmant que 'sembla una broma'

Sílvia Orriols ha liderat aquest darrer any des de l'alcaldia de Ripoll el debat sobre la immigració il·legal i l'auge de la delinqüència a Catalunya. Orriols ha aconseguit trencar el tabú i posar la seguretat al centre de l'agenda política catalana, però això també li ha valgut campanyes d'estigmatització i desprestigi. L'ara diputada no perd ocasió de reivindicar les seves posicions quan la crua realitat li dóna la raó, com ha passat a l'últim ple municipal.

La regidora de Junts Manoli Vega, que mesos enrere havia acusat Aliança Catalana de mentir sobre la inseguretat, acaba de ser víctima d'un robatori a la seva propietat. Així ho ha denunciat a l'últim ple, aquest dimarts, i Orriols no ha deixat passar l'oportunitat de recordar-li la contradicció.

Orriols ha recordat que “fa quatre plens” la regidora de Junts “ens avisava de mentir i presumia de poder anar amb un bitllet de 50 euros als dits pel carrer de Sant Pere”. La líder d'Aliança Catalana ha afegit que “sembla una broma”.

Anthony Sánchez, militant d'AC, ha afegit que "fins que aquests cínics oportunistes no pateixen l'auge de la delinqüència a les seves pròpies carns el problema no existeix, és increïble".

Manoli Vega denuncia un robatori

Al ple municipal del 30 d'abril, Manoli Vega va carregar contra Aliança Catalana per la seva posició sobre la inseguretat. La regidora de Junts va afirmar en relació amb la junta local de seguretat que “seguim sent la capital més segura de Catalunya”. Orriols va respondre en aquella ocasió que “no estem lliures de l'incivisme i la inseguretat” i va animar a continuar treballant per millorar la seguretat ciutadana.

Roben a una propietat de la regidora que assegurava que Ripoll era la capital més segura

Al ple municipal del 30 de juliol, Manoli Vega ha fet referència a un assalt en dues instal·lacions una de les quals és de la seva propietat. La seva intervenció tenia com a objectiu suggerir la presència de la Policia Local, i no només dels Mossos, quan passa un fet així. Ha reconegut haver sentit “impotència” i ha demanat una millor coordinació dels cossos de seguretat.

La intervenció de la regidora de Junts ha provocat la resposta de Sílvia Orriols a la xarxa social X, però també les crítiques de molts afins a Aliança Catalana.

El paper de Junts al cordó sanitari a AC a Ripoll

Entre els comentaris a la publicació d'Orriols hi ha qui recorda el cordó sanitari a Aliança Catalana, del qual també participa Junts. Aquest partit està en competència directa amb AC pel mateix electorat, tant a nivell municipal com sobretot nacional. Això explica que en altres llocs Junts denunciï la immigració il·legal i la inseguretat, però a Ripoll ataqui l'equip de govern per fer el mateix.

Cal recordar que Aliança Catalana va guanyar les eleccions municipals amb un marge ampli, però insuficient per tenir la majoria absoluta. ERC, PSC i la CUP van proposar un pacte per arrabassar l'alcaldia a Orriols, però Junts s'hi va oposar. Manoli Vega va acusar l'esquerra de pactar a l'esquena i va demanar com a condició per sumar-se al pacte que ella fos l'alcaldessa.

Aquell pacte no va prosperar i Sílvia Orriols va acabar obtenint l'alcaldia, però Junts manté el cordó sanitari contra l'AC amb la resta de forces de l'oposició.

➡️ Política

Més notícies: