Muntatge d'Ariadna Oltra i Toni Cruanyes amb l'anàlisi electoral de fons
POLÍTICA

Conya a les xarxes per la reflexió de TV3 sobre les eleccions europees

L'altra gran perjudicada de la nit va ser TV3, que va fer una anàlisi curiosa dels resultats

No és un bon dia per a TV3. Els resultats de les eleccions europees són un doble cop a la televisió pública catalana: un pel costat processista, un altre pel costat woke.

Amb un processisme que ha perdut gairebé un milió de vots i un Parlament Europeu més de dretes que mai, la línia editorial de TV3 està cada cop més allunyada de la realitat social.

“Us acompanyem en el sentiment”

En qualsevol cas, es veia venir que TV3 no assumiria la realitat tal com és. Ahir, poc després de publicar-se els primers sondejos, la televisió ja posava en marxa la música apocalíptica. Amb poques referències a l'enfonsament del processisme, la taula d'analistes - amb Toni Cruanyes, Antoni Bassas o Ariadna Oltra - posava l'accent a l'auge de l'extrema dreta. Fins i tot hi va haver espai per parlar de Donald Trump.

Poc després, ja ben entrada la nit, TV3 publicava un missatge a les xarxes socials fent la seva particular anàlisi de la situació. Com si fos una sorpresa, TV3 remarcava que “les esquerres obtenen el pitjor resultat de la història” al Parlament Europeu.

Davant d'això, els usuaris no van perdre l'oportunitat de criticar l'anàlisi de TV3. “Per què serà?”, preguntaven amb ironia, “Per omplir Europa d'islamistes i delinqüents estrangers?

Per a la majoria d'usuaris és clar que aquest auge de la nova dreta respon a l'augment de la inseguretat, de la immigració i de la manca de perspectives. També a una esquerra que ha estat absent d'aquestes i altres qüestions importants. “És el que passa quan es pensa més en la gent que acaba d'arribar que en la gent que ja hi era”, comentava algun.

De passada, també hi va haver força conya amb la televisió pública. “Us acompanyem en el sentiment”, “Ànims, dia dur a Sant Joan Despí” o “Podeu dir alguna vegada extrema dreta? Encara no ho he sentit”. A la seva manera, TV3 és un altre símptoma del canvi de paradigma que s'acaba de posar en marxa.

➡️ Política

Més notícies: