Taula del debat sobre les eleccions europees a TV3 amb Toni Cruanyes, Ariadna Oltra, Estefania Molina i Antoni Bassas entre d'altres
POLÍTICA

Cares llargues a TV3 després de conèixer-se el sondeig de les eleccions europees

La televisió pública catalana gairebé no parla de la patacada d'ERC i Junts mentre es dedica a demonitzar Vox o Le Pen

A TV3 no ha agradat el resultat dels sondejos publicats a les 20.00 hores sobre les eleccions europees. La televisió pública catalana, la que paguen tots els ciutadans a Catalunya i que s'emporta més de 330 milions d'euros públics anuals, no han pogut amagar el malestar un cop conegudes les primeres estimacions d'aquesta jornada electoral a tot Europa.

A Toni Cruanyes, Ariadna Oltra, Antoni Bassas i companyia no els ha fet gaire gràcia la voluntat popular que els europeus han expressat avui a les urnes. I això que només han pogut reaccionar als sondejos, ja que el programa especial ha durat de 20.00 a 21.00 hores, en espera de conèixer els resultats definitius a partir de les 23.00 hores.

Primer pla de Toni Cruanyes al 'TN Vespre' de TV3

Tot i que, en clau catalana, la principal notícia és el previsible triomf del PP a Espanya, la victòria del PSC a Catalunya i l'enèsima patacada electoral dels partits processistes, a TV3 han decidit anar per un altre camí. En aquest programa especial, presentat per Toni Cruanyes (la parella del qual és un exdiputat d'ERC) i Ariadna Oltra, s'han centrat, bàsicament, a demonitzar el que ells anomenen "extrema dreta".

Han intentat vendre que el resultat de Vox, que es consolida com a tercera força i augmenta en escons respecte a les eleccions del 2019, no són bons per al partit d'Abascal. També han titllat Alvise Pérez de "friki", "masclista" i "racista". I, és clar, han repetit desenes de vegades el concepte "extrema dreta" en un to apocalíptic.

De fet, han parlat més d'"extrema dreta" que dels mals resultats que previsiblement obtindran ERC i Junts en aquestes eleccions. Fins i tot Marine Le Pen, que tot apunta que arrasarà a França, ha tingut els seus minuts de glòria a la televisió pública, gairebé més que els partits processistes.

Muntatge de Marine Le Pen i les enquestes d'Electomania

L'auge de partits com Alternativa per a Alemanya, el previsible bon resultat de Giorgia Meloni o el triomf que sembla que aconseguirà l'FPO a Àustria també ha estat tractat àmpliament per la televisió pública catalana. Tot, amb un aire aterridor i una olor de “la gent no sap votar” considerable.

De fet, Antoni Bassas ha arribat a dir que, si es confirmen aquests resultats a Europa, "a l'altra banda de l'oceà, Donald Trump es fregarà les mans". Evidentment, seguint sempre amb el to apocalíptic. No és la primera vegada que TV3 es posiciona obertament contra l'expresident dels Estats Units: la campanya antiTrump de la televisió pública catalana ja fa anys que està en marxa i és clarament desacomplexada. La mateixa televisió que fa poc repetia aquest mantra d'"això va de democràcia", deixa de banda la imparcialitat quan aquesta "democràcia" s'expressa en termes que a ells no els agrada.

➡️ Política

Més notícies: