Primer pla d'Albert Botran amb cara seriosa
POLÍTICA

Comença la refundació de la CUP: primeres dimissions

Albert Botran és la primera de les moltes renúncies que s'esperen a la cúpula del partit processista

La CUP ja ha començat el procés de refundació. Diumenge passat, l'electorat va enviar un missatge clar al partit anticapitalista. La pèrdua d'un 60% dels vots aconseguits fa 4 anys deixa els cupaires sense representació al Congrés, prop de  l'abisme econòmic i amb l'obligació de replantejar-se, de dalt a baix, la seva existència. I en aquest context, tot just 48 hores després el desastre electoral, han començat a caure les primeres dimissions.

Albert Botran, número 1 de la llista de la CUP per Barcelona al Congrés, acaba d'anunciar que “passo a un segon pla”. El que fos diputat cupaire a l'anterior legislatura dimiteix com a portaveu de la formació. I a més, parla obertament del procés de “refundació” que ha de viure el partit.

De fet, s'espera que la dimissió d'Albert Botran no sigui l'única patirà la CUP els propers dies i setmanes. Altres cares visibles dels cupaires també abandonaran els respectius càrrecs al capdavant del projecte. I això obligarà les bases a buscar un relleu per a la direcció política de la formació anticapitalista. Persones com Eulàlia Reguant, Maria Sirvent, Carles Riera, Mireia Vehí o Edgar Fernández estan vivint els seus últims compassos com a líders de la CUP.

De fet, el candidat de Tarragona al Congrés, Edgar Fernández, també va parlar obertament aquest dilluns sobre el procés de refundació que ha viure la CUP en els propers mesos. I és que els anticapitalistes acumulen dos cops electorals durs en menys d'un mes de diferència.

Primer pla de Mireia Vehí amb cara de preocupació

A les passades municipals del 28 de maig, la CUP no va obtenir representació a Barcelona, Tarragona, Lleida o Sant Cugat. I va patir un descens considerable en altres places com Reus o Badalona. Només van salvar la papereta a Girona, on van aconseguir l'alcaldia sota la marca de Guanyem.

A les eleccions generals del 23 de juliol, la patacada va ser extremadament dura i, alhora, inesperada. Els resultats recents obliguen la CUP a canviar tota la direcció del partit i iniciar un procés de canvi que ja ha començat.

Albert Botran, 14 anys en política

Albert Botran deixa la primera línia després de ser un dels grans derrotats de les eleccions de diumenge passat. El portaveu de la CUP abandona així la seva carrera política, que ha durat 14 anys. Des del 2009 ha format part de la direcció de la CUP, després va ser regidor de Molins de Rei (2011-2015), diputat al Parlament (2015-2017) i, finalment, diputat al Congrés (2019-2023). El cupaire aspirava a arribar als 18 anys dedicats a la política, però la ciutadania va optar per no donar-li més crèdit ni a ell ni a la CUP.

Imatge de membres de la CUP amb cares llargues valorant els resultats de la nit electoral
➡️ Política

Més notícies: