Muntatge del jutge Pablo Llarena amb Clara Ponsatí
POLÍTICA

Clara Ponsatí torna a amagar-se després de l'últim revés judicial

Ha cancel·lat un acte a Lleida per por de ser detinguda

Clara Ponsatí, exconsellera de la Generalitat processada per desobediència, ha cancel·lat un acte públic després de l'ordre de detenció del jutge Llarena. El magistrat del Tribunal Suprem va decretar la setmana passada una ordre de detenció nacional. El motiu, desatendre una citació judicial “voluntària i injustificadament”.

Clara Ponsatí havia de declarar el 24 d'abril davant el Tribunal Suprem per un delicte de desobediència. Tot i això, no es va presentar a la cita ni va justificar adequadament la seva absència. De fet, aquell mateix matí va pujar una foto a les seves xarxes socials des de Flances presumint de burlar la justícia espanyola.

Per això, el jutge Pablo Llarena va decretar una ordre de detenció nacional contra l'encausada. Aquest dimarts l'eurodiputada de Junts tenia a la seva agenda la presentació d'un llibre a una llibreria de Lleida. Un acte que ella mateixa ha cancel·lat a causa de “la nova situació judicial”.

Por de ser detinguda

Clara Ponsatí ja no és tan valenta com fa unes setmanes, i la por de ser detinguda l'ha portat a cancel·lar l'acte. La llibreria La Fatal així ho ha anunciat a la seva web oficial.

Els lectors que esperaven la seva presència s'han vist sorpresos per la decisió. Segons la llibreria, buscaran una nova data perquè l'eurodiputada pugui viatjar.

Primer pla de Clara Ponsatí

L'ordre de detenció nacional decretada pel jutge Llarena implica que si Clara Ponsatí torna a entrar a Espanya, serà detinguda. Aquest és el motiu pel qual l'eurodiputada ha cancel·lat el viatge. Així, en qüestió d'hores l'exconsellera ha passat de desafiar la justícia espanyola a amagar-se novament.

Defuig la seva responsabilitat

Com ja va establir el magistrat, Ponsatí “no només va abandonar el nostre país immediatament després de la seva possible intervenció, sinó que es va oposar que el Regne Unit la lliurés a les autoritats judicials espanyoles”.

El jutge entén que defuig així “respondre per la responsabilitat que es ventila en aquest procés”.

Clara Ponsatí està acusada d'haver obert les escoles i els instituts catalans per celebrar el referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017. Va ser detinguda el 28 de març passat, quan va tornar a Espanya després de cinc anys fugada. I va tornar a escapar després d'haver estat citada a declarar per un delicte de desobediència.

➡️ Política

Més notícies: