Primer pla de Macarena Olona amb cara seriosa
POLÍTICA

Contundent fracàs de Macarena Olona

El partit format per l'ex de VOX, Caminando Juntos, no es podrà presentar a Madrid ni a Barcelona

Macarena Olona ha patit un dur revés quan falten menys de 4 setmanes per a les eleccions generals. L'exdiputada de VOX ha vist com el seu partit acabat de crear, Caminando Juntos (CJ), no es podrà presentar a la circumscripció de Madrid. I tampoc a la de Barcelona. En el cas madrileny, qui ho ha fet públic ha estat un dels homes importants de la nova formació, Juan Carlos Bermejo.

Bermejo, exmembre de Ciutadans (partit que va renunciar a presentar-se en aquests comicis), era el cap de llista de Caminando Juntos per Madrid. Però els madrilenys no podran votar-lo perquè la formació de Macarena Olona no ha obtingut els avals necessaris per poder concórrer a les eleccions. “Informo amb tristesa que no vaig poder recollir els avals necessaris perquè la candidatura de Caminando Juntos estigui present el 23J a Madrid”, explicava el número 1 de CJ a Madrid.

Juan Carlos Bermejo no va poder amagar la decepció al seu compte de Twitter. "Ho sento molt, enorme gratitud a voluntaris, amics i personal de la Junta Electoral", seguia. Això sí, aquest cop dur no ha impedit que l'ex de Ciutadans es vegi amb forces per seguir endavant amb aquest nou projecte polític. "Aquest és l'inici d'un llarg camí, Caminem Junts", sentenciava a les xarxes socials.

Macarena Olona pateix una altra patacada a Barcelona

Caminando Juntos va presentar 12 candidatures al Congrés dels Diputats i al Senat, però finalment només estarà present en 10 circumscripcions. I és que el partit de Macarena Olona tampoc no ha pogut fer realitat la seva candidatura a Barcelona. El partit de l'exdiputada de VOX ha anunciat el llistat final dels llocs on es presentarà, però no apareixia la capital catalana, igual que Madrid.

D'aquesta manera, només es podrà votar Caminando Juntos a Alacant, Cadis, Granada, Màlaga, Múrcia, Palència, Salamanca, Segòvia, Sevilla i València. Macarena Olona serà la candidata a Granada, on ja va liderar la llista a les últimes autonòmiques andaluses, quan encara militava a VOX.

El partit de Macarena Olona no es podrà presentar a Madrid ni a Barcelona. Però fonts de la formació han celebrat que “avui Caminando Juntos és una realitat com a partit polític”. I és que, segons han denunciat a Europa Press, no és fàcil “construir un partit polític en dos dies” i “lluitar contrarellotge per superar tots els obstacles que el sistema imposa” a “nous actors” polítics.