Silvia Orriols parlant en un micròfon, porta un collaret i arracades llargues, i vesteix una jaqueta blava.
POLÍTICA

Orriols planta cara al Govern després de confirmar-se que ha de pagar 10.000€ de multa

La líder d'Aliança Catalana es reivindica: 'L'islam és incompatible amb els valors occidentals'

Fa uns mesos, Tània Verge i la seva (ara ex)conselleria d'Igualtat i Feminismes van obrir un expedient a Sílvia Orriols per unes declaracions que va fer a la televisió. En un atac clar a la llibertat d'expressió, l'anterior Govern li exigia el pagament d'una multa de 10.001 euros per fer "declaracions públiques discriminatòries". La líder d'Aliança Catalana va dir que "l'Islam és incompatible amb els valors d'Occident".

Començava així un recorregut de recursos que ha finalitzat aquest dijous. La Generalitat ha desestimat el darrer recurs presentat per la líder d'Aliança Catalana, i ha confirmat així que ha de pagar la sanció de 10.001 euros per haver donat la seva opinió. Tot i això, ella mateixa ha apuntat que això no acabarà així.

Sílvia Orriols asseguda amb les mans creuades damunt la taula mentre parla

"La censura i persecució ideològica actuals esgarrifen", ha declarat Orriols. I ha deixat clar que “arribaré fins on calgui per denunciar la dictadura de la correcció política que ens heu imposat”. És a dir, que tot apunta que el pas següent serà acudir a la justícia perquè es pronunciï.

De fet, el cas de Sílvia Orriols ha estat molt criticat precisament pel fet que sigui l'administració qui considera "discriminatòries" les seves paraules. Teòricament, en una democràcia és el sistema judicial qui determina si hi ha delictes d'odi o no en unes declaracions. Tot i això, aquí ha estat la Generalitat -i concretament la Conselleria que comandava Tània Verge- la que ha fet de jutge imposant una desorbitada multa a un càrrec electe només per opinar.

La mateixa Sílvia Orriols ha desafiat el Govern amb una publicació en què es veu una imatge amb un text, en majúscules i gran, que diu "L'ISLAM ÉS INCOMPATIBLE AMB ELS VALORS OCCIDENTALS".

Aquesta mateixa imatge també ha estat compartida pel compte oficial d'Aliança Catalana, afegint que “Sílvia Orriols ha parlat en veu alta quan altres callaven. La seva veu és la de molts que defensem la nostra civilització. Multar-la amb 10.001 euros és un acte de repressió intolerable. A Aliança Catalana defensarem sempre la llibertat d'expressió perquè és un requisit fonamental en una societat democràtica, no deixarem que ens silenciïn”.

Les mostres de solidaritat amb la Sílvia Orriols no s'han fet esperar. Militants, periodistes, professors universitaris i, fins i tot, altres dirigents polítics han criticat aquest atac a la llibertat d'expressió. Un d'ells ha estat Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, que ha compartit la publicació de l'alcaldessa de Ripoll amb la frase següent: "Digui qui ho digui, l'Islam és incompatible amb Occident i, per tant, amb Espanya".

➡️ Política

Més notícies: