Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa
POLÍTICA

Ciutadans mou fitxa

El partit taronja es resisteix a ser irrellevant

Si hi ha un partit que va quedar descol·locat davant l'avançament electoral que va propiciar Pedro Sánchez, aquest és Ciutadans. Després de la fugida constant de cares visibles, la convocatòria d'eleccions va agafar el partit taronja amb el peu canviat i la direcció va optar per no concórrer als comicis del 23 de juliol.

Això va provocar una batalla interna en què figures destacades com Edmundo Bal es van enfrontar públicament a la cúpula del partit. En plena desorientació, ara Ciutadans mou fitxa davant de la possibilitat que hi hagi una repetició electoral. Encara no se sap si Pedro Sánchez finalment arribarà a un acord amb Junts, ERC, PNB, Bildu i BNG, però la formació taronja no vol que el context polític els agafi una altra vegada desprevinguts.

En aquest sentit, Carlos Carrizosa ha obert la porta a la possibilitat que Ciutadans es presenti a unes hipotètiques eleccions, que se celebrarien el gener vinent si no prospera la investidura de Pedro Sánchez. “S'haurà de replantejar”, explicava el portaveu taronja al Parlament en una entrevista al programa Cafè d'idees de La 2. I exposava que “és interessant i sa que un partit com Ciutadans no desaparegui”.

Per defensar aquesta postura, Carrizosa recordava que la política s'acaba decantant per “molt pocs vots”, com ha quedat demostrat a les darreres eleccions generals. Per al portaveu taronja, si Ciutadans tingués “cinc o set diputats”, la realitat de la política espanyola seria completament diferent, ja que “Pedro Sánchez no dependria del pròfug Puigdemont”.

Una altra cosa és si la concurrència de Ciutadans a unes hipotètiques eleccions els faria guanyar aquests “cinc o set diputats” que augura la veu de Ciutadans al Parlament de Catalunya. En qualsevol cas, el que sembla que no volen els taronges és llençar la tovallola. Per això ja estan començant a moure fitxa per si han de reaccionar davant d'una possible repetició electoral.

A Catalunya, Ciutadans encara té força en forma de representació parlamentària. Tot i perdre algunes cares visibles com Nacho Marín Blanco o Lorena Roldán, que van fitxar pel Partit Popular, els taronges tenen 6 diputats. En aquest sentit, no es plantegen renunciar a la batalla a Catalunya. I Carlos Carrizosa ja ha deixat clar que la seva intenció és presentar-se a les properes autonòmiques catalanes, previstes per al 2025, sempre que no hi hagi un avançament electoral.

 
➡️ Política

Més notícies: