Muntatge amb un primer pla de Pedro Sánchez i un pla mitjà d'Oriol Junqueras aplaudint i Carles Puigdemont somrient
POLÍTICA

Carles Puigdemont vol el mateix que Oriol Junqueras

Nova batalla pel relat dins del processisme

A les negociacions amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, Carles Puigdemont s'ha fixat dos objectius. D'una banda, aconseguir alguna cosa per part dels socialistes que pugui vendre com un triomf davant dels seus. De l'altra, guanyar la batalla que es viu dins del processisme entre Junts i ERC.

Tot i fer exactament el mateix que tant ha criticat d'ERC els últims quatre anys, Junts vol escenificar que, si acaben permetent la governabilitat a Espanya, ho faran sota unes condicions diferents de les del partit d'Oriol Junqueras. És de sobres conegudes les conseqüències que han tingut la gelosia entre les dues formacions processistes. I ara veiem una altra batalla pel relat dins del moviment independentista.

Muntatge fotogràfic amb els 2 líders independentistes Puigdemont i Junqueras, amb Pedro Sánchez en primer pla i una manifestació plena d'estelades de fons

Si Carles Puigdemont vol alguna cosa en aquests moments és deixar clar que ell és el principal interlocutor de l'independentisme. Després d'anys movent fils a l'ombra, la seva figura ha cobrat un protagonisme que estava perdent els darrers temps. I vol que això quedi clar davant de l'electorat indepe. Per això no tolerarà que se li doni un tracte inferior al que se li dona a Oriol Junqueras.

  • T'INTERESSA:Pere Aragonès no inquieta el PSOE i Carles Puigdemont cada cop menys

En aquest sentit, més enllà dels acords a què pugui arribar amb el PSOE, Carles Puigdemont demanarà que Pedro Sánchez admeti la seva ascendència i el truqui personalment. Si el líder socialista va trucar per telèfon amb Junqueras abans de reunir-se amb Rufián, Puigdemont no vol ser menys i exigirà que Sánchez el telefoni. Seria una manera d'escenificar davant de la seva gent un tracte “de president a president”. Així ho explica El Confidencial.

Primer pla d'Oriol Junqueras envoltat de microfons de la premsa

Aquesta és, de fet, una de les dificultats de Pedro Sánchez a l'hora de negociar la seva investidura amb els processistes. I és que, no només ha de cedir en algunes qüestions, sinó que ho haurà de fer mantenint un equilibri perquè cap dels dos partits tiri per terra les negociacions per pura gelosia.

I és que, per a ERC i Junts, és igual d'important les possibles concessions que aconsegueixin del PSOE com el relat per vendre l'acord davant de l'independentisme. I, de la mateixa manera, aquest pot ser un dels detonants que acabin impossibilitant un hipotètic pacte. Si Carles Puigdemont s'atrinxera en aquesta idea, Pedro Sánchez no tindrà més remei que acceptar aquesta trucada per engrandir, encara més, l'ego de l'expresident.

➡️ Política

Més notícies: