El portaveu de Ciutadans al Parlament Europeu, Adrián Vázquez, durant una roda de premsa després de la primera reunió del Comitè Permanent
POLÍTICA

Ciutadans té quatre milions al banc

Malestar en sectors del partit perquè creuen que s’ho reserven per a les europees i les catalanes


Ciutadans té quatre milions d'euros en cash, segons ha sabut E-Notícies de diverses fonts. L'existència d'aquesta quantitat en caixa procedent sobretot de subvencions públiques ha provocat malestar en sectors de la formació.

L'antic partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas va anunciar a finals de maig que, després de la patacada a les autonòmiques i municipals, no es presentaria a les generals. Diversos candidats a les municipals s'han queixat a aquest diari de “la penúria de mitjans” i “l'escassetat de recursos” als darrers comicis.

El partit, segons la seva opinió, estaria reservant-se per a les europees. El fet que el mateix secretari general Adrián Vázquez, sigui eurodiputat ha augmentat les suspicàcies en els esmentats sectors. La quantitat estaria reservada també per a les eleccions al Parlament quan es convoquin.

Si ERC treu un mal resultat diumenge que ve, després de la trompada també a les municipals, la situació podria ser insostenible.

El secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, durant una roda de premsa després de la reunió del Comitè Permanent de la formació liberal a la seu nacional del partit, a 29 de maig de 2023, a Madrid

Ciutadans també té la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament on encara confien obtenir representació parlamentària. Al capdavall van néixer a Catalunya.

Tot i que a les municipals van ser literalment escombrats. A Barcelona ni tan sols van entrar. Amb 7.300 vots, van quedar per sota de Valents (15.400) i amb prou feines per sobre del Pacma i de la candidatura de Daniel Vosseler. Totes dues van quedar també fora amb uns set mil vots.

Ciutadans està fent “una reestructuració de la plantilla per estar més adequats a la situació actual”

Fonts oficials no n'han negat la quantitat, però sí que s'estiguin reservant per a les europees o les catalanes. Han recordat, en aquest sentit, que “tampoc cap partit no va rendint compte als mitjans de les seves finances”.

Però han emfatitzat que han estat fent “una reestructuració de la plantilla per estar més adequats a la situació actual”. També que “no tenim cap dit amb els bancs i una situació sanejada fruit d'una bona gestió dels recursos”.

El secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, durant l'acte de tancament de campanya de Ciutadans, a l'Estudi Zenit, el 26 de maig de 2023, a Madrid

“El partit no es reserva per a cap escenari en específic sinó per treballar en un rearmament orgànic i intel·lectual que creiem que hem de fer ara, pensem que hi ha espai polític, però no tenim un espai electoral”, han insistit les fonts consultades.

“Si les catalanes o europees són les primeres, doncs estudiarem anar o no als òrgans pertinents. Però els diners, recursos i forces no els reservem per una cita específica sinó que sabem que ara seria clarament desaprofitar esforços, quan necessitem repensar el projecte i agafar impuls per a quan s'obrin nous escenaris i oportunitats”, han remarcat.

Finalment, han deixat clar que “mai abans al partit havia existit semblant descentralització financera com va ser la campanya de 28M, on cada territori va gestionar els seus recursos de campanya segons va voler. Mai s'havia fet abans on tot era centralitzat”.

➡️ Política

Més notícies: