Muntatge de Carlos Carrizosa, cara a cara amb Pere Aragonès
POLÍTICA

Ciutadans assenyala la hipocresia de Pere Aragonès amb Espanya

L'Estat finançarà amb 500 milions d'euros dues dessalinitzadores per a Catalunya i Ciutadans ironitza amb 'Espanya ens roba'

El president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, critica Pere Aragonès la seva doble moral amb Espanya. Al ple del Parlament, li ha retret que hagi passat de "l'Espanya ens roba” a demanar ajuda a Espanya per la sequera. En matèria de sequera i dessalinitzadores, ha dit, els successius governs de la Generalitat han estat instal·lats al “dia de la marmota”.

L'Estat posa la solució

Ple al Parlament de Catalunya. Des de retrets amb la llei trans catalana, fins a interessades mostres de suport als agricultors i passant per la sequera. Tots aquests temes s'han tractat avui.

La sequera és dels assumptes més urgents per a Catalunya. I sembla que aquesta urgència se li ha contagiat al Govern d'ERC. Després de quinze anys amb el processisme sense moure fitxa, el Govern anuncia que abans del 2030 hi haurà dues dessalinitzadores a Catalunya. Això sí, recolzades i finançades per l'Estat i la factura del qual es passarà al consumidor català.

En total, l'Estat concedirà un crèdit de 500 milions d'euros a la Generalitat per a aquesta infraestructura. I en tota aquesta operació de finançament i construcció, el Govern no hi tindrà ni veu ni vot. A efectes pràctics, l'Estat és el que ha donat una sortida a la sequera. I sobre això ha ironitzat Carlos Carrizosa.

Carrizosa càrrega contra Aragonès

"Vostès han passat de dir que Espanya ens roba a declarar que espera tenir 'la màxima col·laboració d'Espanya' per pal·liar la sequera". Això ha estat el que el líder de Ciutadans ha retret al president Aragonès.

Carrizosa ha fet un relat de tots els intents fallits de la Generalitat per construir dessalinitzadores i fer front a les amenaces de sequera. “El 2008 el Govern deia que les dessalinitzadores funcionarien per al 2011 i el 2015, respectivament, el 2024 diuen que funcionaran per al 2028 o 2029”, ha explicat Carrizosa.

Finalment, ha aprofitat l'ocasió per esmenar la plana al processisme. “No han fet res de bo en 15 anys, més enllà de tapar el 3%, declarar la independència, fer fugir les empreses, dividir la societat i apujar impostos als catalans”.

➡️ Política

Més notícies: