Gràfica del repartiment d'escons segons l'enquesta del CIS
POLÍTICA

El CIS més esperpèntic: Dona la victòria a Pedro Sánchez després de perdre el debat

Els socialistes s'imposarien als populars per 1,5 punts

Tezanos no es rendeix. Després del desastre de Pedro Sánchez al cara a cara de dilluns passat davant de Feijóo, el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) continua donant la victòria al PSOE. Segons l'última enquesta que acaba de publicar, els socialistes guanyarien per 1,5 punts d'avantatge sobre els populars.

No importa que tots excepte el PSOE donessin a Feijóo com a clar vencedor del debat. Tampoc que, segons totes les enquestes, una clara majoria d'espanyols pensi que el candidat conservador es va imposar al seu oponent. Un cop més, el CIS ha cuinat les dades per alimentar les possibilitats de remuntada de Pedro Sánchez.

El PSOE guanyaria les eleccions

El CIS no només no reflecteix la derrota de Sánchez al debat, sinó que a més apunta a una remuntada del PSOE. A l'últim baròmetre (5 de juliol) el CIS donava el PP com a guanyador amb un 31,4% dels vots i 130 escons. El PSOE li trepitjava els talons amb una estimació de vot del 31,2% i 124 escons.

Gràfica de la intenció de vot per a les eleccions generals del 23 de juliol segons el CIS

Segons el nou baròmetre, després del debat el PSOE guanyaria les eleccions amb el 31% dels vots davant del 29,6% del PP. En escons, els socialistes obtindrien 119 davant dels 128 del PP. “A Tezanos li queden deu dies per seguir dilapidant els nostres diners”, comenten a les xarxes socials.

L'esquerra ho tindria millor

Segons el CIS de Tezanos, ni la dreta ni l'esquerra aconseguirien la majoria absoluta. Però el PSOE ho tindria més de cara per conformar una majoria folgada amb Sumar i la resta de petites formacions. PP i Vox sumarien 161 escons, i els faltarien quinze diputats per arribar a la majoria absoluta.

El CIS de Tezanos dóna una pujada a Vox en intenció de vot: el darrer baròmetre els donava un 10,6% de vots, mentre que en aquest darrer aconseguirien un 11,7%. Els d'Abascal, a qui el CIS donava fins ara un sostre de 29 diputats, podrien arribar als 33.

Pel que fa a Sumar, els potencials socis de Sánchez aconseguirien un 15,5% dels vots i 45 diputats. El centre demoscòpic resta així 1,3 punts al partit de Yolanda Díaz, que passaria d'un sostre de 50 escons a 45.

➡️ Política

Més notícies: