Sala de Cinemes Girona (Barcelona) plena
POLÍTICA

La Catalunya progre obliga la comunitat israeliana a celebrar actes a la clandestinitat

Després que una sala de cinemes rebés pressions, el festival Seret se celebra de manera clandestina i de moment és un èxit de públic

Una de les notícies d'aquesta setmana va ser la possibilitat que es cancel·lés el festival de cine Seret. Es tracta de l´esdeveniment cinematogràfic més important d'Israel i que aquest any se celebrava a Barcelona. La sala de cinemes Girona va cancel·lar la seva participació per pressions de grups propalestins. Al final, l'esdeveniment s'ha celebrat, però a la clandestinitat.

El cinema i la guerra de Gaza

La guerra a Gaza s'ha convertit en un element de lluita política a la resta del món. I la veritat és que les crítiques que es llancen els uns als altres són molt dures. L'assumpte va fins i tot més enllà i hi ha accions reals com ara boicots o amenaces. Això és el que ha passat al festival de cinema jueu més important del món: el festival Seret.

Barcelona ha allotjat aquest festival internacional de cinema i la polèmica ha estat gran. Fins al punt que algunes sales de cinema com els Cinemes Girona no van permetre el visualitzat de pel·lícules a les seves sales. Segons van informar aquests cines, van rebre amenaces des de sectors antiisraelians.

Finalment, es va anunciar que el festival se celebraria, però amb una ubicació clandestina que només seria compartida amb els assistents. La primera sessió ha tingut lloc a la Sala Aquarella i la resta de sessions aniran canviant d'ubicació. De moment, ja hi havia un primer 'sold out' amb les entrades de la primera sessió.

Aquesta situació va portar diverses figures polítiques de Catalunya a criticar la situació. Des d'Orriols fins a Anna Grau i passant per Francesc de Dalmases, van ser molts els que van protestar per aquest boicot. L'alcaldessa de Ripoll, per exemple, va criticar a Aragonès que estigués més pendent dels empadronaments a Ripoll que de les amenaces a famílies jueves catalanes.

Com ja hem assenyalat, la primera sessió s'ha pogut desenvolupar amb certa normalitat i la localització de les altres sessions es revelarà a mesura que se celebrin. Els Mossos treballen activament per garantir la seguretat de l'esdeveniment, que ha comptat amb el suport d'algunes institucions i partits polítics.

➡️ Política

Més notícies: