Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

La pulla d'Orriols al Govern per cancel·lar un festival de cinema israelià

Demana a Pere Aragonès que no es preocupa tant de la gestió de l'empadronament i sí de les amanes a famílies catalana


Nou episodi a la guerra que duen a terme Sílvia Orriols i el conglomerat progre al voltant del Govern i les seves terminals mediàtiques. L'alcaldessa de Ripoll s'ha fet ressò de la cancel·lació d'un festival de cinema israelià després de les amenaces de grups propalestins. "En lloc d'investigar la meva gestió del padró, podries investigar els grupuscles antisemites i proislamistes que amenacen famílies catalanes", va dir a Pere Aragonès.

L'enfrontament entre el Govern i Orriols ve de lluny, però s'ha agreujat arran de la denúncia per la gestió de l'empadronament a Ripoll. La Generalitat acusa l'alcaldessa de discriminació al prolongar els tràmits per inscriure els estrangers. La qual cosa n'impedeix l'accés als serveis públics bàsics, com ara la sanitat i l'educació.

La líder d'Aliança Catalana va denunciar una campanya política i mediàtica contra el govern. Fa tot just uns dies, Sílvia Orriols va ser increpada i agredida per grups esquerrans en una concentració al seu municipi. Ara, l'alcaldessa es defensa atacant els grups propalestins que formen part de l'ecosistema progre del Govern de Pere Aragonès.

Sílvia Orriols contraataca

La nova crisi oberta al Pròxim Orient ha polaritzat l'escenari polític a Catalunya entre la dreta, favorable a la causa israeliana, i l'esquerra propalestina. Sílvia Orriols va aixecar des del primer moment la bandera israeliana, en entendre la causa palestina com a puntal de l'expansió de l'islamisme radical. Per això no ha dubtat a carregar contra els “proislamistes” que han obligat a cancel·lar un festival de cinema a Girona.

Segons el mitjà israelià N12, Cinemes Girona ha suspès el festival de cinema internacional israelià Seret. La informació apunta a amenaces de sectors propalestins a la família que porta aquesta empresa de cinemes: “Ahir ens van amenaçar i la cosa ha anat a més, no podem dormir, és un negoci familiar i els treballadors tenen por”.

L'alcaldessa s'ha fet ressò de la informació i ha demanat al president Pere Aragonès, que investigui aquestes amenaces. L'entorn d'Aliança Catalana vincula la Generalitat amb el control de lobbies islàmics que marquen l'agenda política. "Només ja controla les cartelleres catalanes, que país més maco ens esteu deixant", ha tuitejat l'alcaldessa.

Les batalles d'Orriols

A més del conflicte Israel-Palestina, Orriols ha empunyat la bandera de l'ofensiva contra el menjar halal a Catalunya. Va començar anunciant la seva intenció de retirar els menús halal dels menjadors de les escoles. Després ha seguit amb manifestacions com “el que vulgui sacrificis halal que torni al seu continent”.

El sacrifici halal consisteix a tallar la jugular de l'animal sense atordiment previ i deixant intacta l'espina dorsal. Això infligeix un patiment innecessari a l'animal, motiu pel qual el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) n'ha avalat la prohibició. Orriols treu pit perquè això el reafirma en la denúncia contra aquest sacrifici religiós musulmà.

➡️ Política

Més notícies: