Muntatge agressor metro Barcelona
POLÍTICA

L'agressor múltiple del Metro de Barcelona ja havia agredit altres dones abans

Dues víctimes han denunciat Koudid Souheib, que acumula cinc antecedents penals més per robatoris i furts

Es confirma el que apuntaven algunes informacions extraoficials sobre l'agressor del metro de Barcelona. Koudid Souheib, a la presó provisional per agredir una desena de dones la setmana passada, ja havia actuat anteriorment. Dues dones han denunciat agressions per part d'aquest subjecte a l'octubre i al desembre de l'any passat.

L'agressor, de 30 anys i d'origen magribí, es troba a la presó provisional i sense fiança per l'agressió múltiple comesa el divendres 9 de febrer a la línia 5 del metro, a Camp de l'Arpa (districte de Sant Martí). Tres de les dones copejades aquell dia l'han denunciat. Ara han fet el mateix dues dones més, que van ser agredides a l'octubre i al desembre al barri de Sants de Barcelona.

Mentrestant, el Govern segueix guardant silenci sobre l'agressió que ha posat damunt la taula la urgència del problema de la inseguretat. Els mitjans catalans afins endolceixen la informació, ocultant l'origen de l'agressor i subratllant-ne la suposada malaltia mental. Una curiosa malaltia mental que el porta a agredir només dones.

Koudid, magribí i multireincident

Dues dones que ja havien estat agredides anteriorment per aquest subjecte ho van reconèixer a les imatges de les càmeres de seguretat, i ho han denunciat. Amb aquestes ja són cinc les denúncies que pesen sobre aquest home d'origen magribí, que té cinc antecedents per robatoris i furts. Això planteja dubtes seriosos sobre el funcionament d'un sistema incapaç de protegir els ciutadans d'aquests delinqüents.

Cal recordar que després de cometre l'agressió del metro, l'home va ser identificat per la policia i alliberat al'instant. Les imatges es van viralitzar ràpidament, i la indignació es va apoderar de milers de persones. En veure la reacció social, es va ordenar la detenció del subjecte i la seva immediata entrada a la presó.

Ara es confirma que l'agressor és un multireincident, i que malgrat els antecedents que acumulava campava lliurement a plaer. Això ofereix a aquests delinqüents un ecosistema de confort en què poden actuar impunement. Mentrestant, cada cop més persones afirmen canviar d'hàbits per la por de ser víctimes d'una agressió.

Inseguretat al metro de Barcelona

Barcelona ja s'ha convertit en la segona capital europea amb més robatoris, només per darrere de Brussel·les. Així ho confirmen les darreres dades d'Eurostat, que retraten la ràpida degradació de la capital catalana. La que un dia va ser una ciutat moderna i pol econòmic mundial, ara és un dels paradisos de la delinqüència.

Un reflex de la degradació de la ciutat és el metro de Barcelona, convertit en un pou de delinqüència i d'incivisme. Robatoris, agressions, consum de drogues, sexe en públic, tot s'hi val en aquest submón on ja no governa l'imperi de la llei. Només cal fer una ullada a les xarxes socials per trobar tota mena de delictes.

Davant d'aquesta situació, els ciutadans han dit prou i exigeixen als governants mesures immediates per garantir la seguretat. De moment, davant l'agressió del metro, tota la resposta del Govern va ser posar un telèfon a disposició de les víctimes. Això sembra la indignació entre els qui creuen que a Catalunya fa temps que ha deixat d'imperar l'imperi de la llei.

➡️ Política

Més notícies: