Muntatge de Pere Aragonès de fons amb quatre persones vestint un nikab
POLÍTICA

La Catalunya dels 8 milions de Pere Aragonès: 'La menys catalana'

Pere Aragonès treu pit d'una Catalunya 'diversa, orgullosa, oberta, verda i feminista', que obté resposta de molts catalans a les xarxes

Pere Aragonès ha obert el debat de política general de Catalunya amb un discurs de més de dues hores. El president ha llançat algunes de les idees que haurien de marcar el curs polític català. Es tracta de l'amnistia, un acord per a un referèndum i avançar dins la "Catalunya dels 8 milions".

Aragonès ha repetit moltes vegades el concepte dels “8 milions”, que li ha servit per traçar la Catalunya que ERC i el seu Govern s'imaginen. Ha estat l'única referència a la immigració que ha fet el president de la Generalitat. Per ell, l'actual Catalunya és “la més diversa, orgullosa de ser com és, oberta al món, avançada, dinàmica, emprenedora, la que pensa en gran i la que es vol més justa, verda, feminista, pròspera i plenament lliure ".

Per a Esquerra, doncs, no hi ha cap problema de convivència ni seguretat. Cosa que no tots els catalans comparteixen.

El portal 324.cat compartia aquest mateix instant del discurs del president Pere Aragonès. Els seguidors del perfil de la cadena pública catalana no han trigat a mostrar la seva disconformitat amb el concepte de la Catalunya dels “8 milions”.

Una dona musulmana passejant per Ripoll

"Tot això que diu que són imaginacions seves la realitat és que la Catalunya dels 8 milions ara mateix està fora de control". "Tan diversa que ja no pots parlar el teu idioma matern". "Són tan feministes que entren des del nord d´Àfrica". "Més inseguretat que mai, pobles sencers convertits en guetos, el català en extinció, es diuen feministes, però defensen el vel islàmic... i podria continuar". "I la Catalunya menys catalana".

Són només alguns dels comentaris a les paraules de Pere Aragonès.

L'única recepta per a la integració de Pere Aragonès: el català

La "Catalunya dels 8 milions" implicaria en qualsevol altre país polítiques d'integració, de convivència o de control de fronteres. En la seva intervenció, Pere Aragonès només ha donat una recepta a la seva “diversitat”: la llengua i la cultura. Per al Govern d'ERC, no hi haurà problemes de seguretat ni d'integració si es destinen més diners a la divulgació de la cultura ia la llengua catalana.

Mentrestant, el debat sobre el control de la immigració i la seguretat està més a l'ordre del dia que mai entre els ciutadans de Catalunya. Només cal fer una ullada a les xarxes.

➡️ Política

Més notícies: