El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant una roda de premsa després d'una sessió plenària, al Congrés dels Diputats, el 21 de setembre del 2023, a Madrid
POLÍTICA

Feijóo: 'Fora de la Constitució no hi ha democràcia'

El candidat a la investidura proposa endurir el Codi Penal

Feijóo ha arrencat el discurs del debat d'investidura carregant contra l'amnistia i els plans de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. "Tinc principis, límits i paraula, i no defensaré l'amnistia", ha dit el presidenciable. Així ha retret Pedro Sánchez "que anteposi l'interès personal al bé general".

Feijóo ha dit que l'amnistia "no és acceptable ni jurídicament ni èticament" i que "fora de la Constitució no hi ha democràcia". Per això ha afirmat que “no trairé la confiança dels espanyols que em van donar el seu vot”. Ni tampoc la dels que van votar altres partits que també rebutgen l'amnistia.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid

A l'inici del seu discurs també ha proposat una alternativa a les intencions de Pedro Sánchez d'“acceptar el que imposa una minoria”. Aquesta alternativa passa per “impulsar els amplis consensos que Espanya necessita”. Així ha estat l'arrencada de la sessió d'investidura d'avui al Congrés dels Diputats.

'He guanyat les eleccions'

"El meu partit ha guanyat les eleccions", ha recordat Feijóo, "i aquesta és la raó per la qual estic avui aquí". El popular ha tret pit pel seu triomf a les municipals i autonòmiques, per treure 16 escons més que el segon partit, i per tenir majoria absoluta al Senat. A més, ha recordat que va rebre l'encàrrec del Rei perquè va obtenir més suports que Sánchez.

Sobre l'oferta de Puigdemont

Sobre l'oferta de Carles Puigdemont, Feijóo ha dit que “vol un president aliat en el seu afany personal i partidista, i tant li fa si és del PSOE o del PP”. Ha afirmat que “a tots dos no ha proposat exactament el mateix”. I que “l'única diferència és la integritat dels dos candidats que poden respondre, vostè o jo”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Feijóo ha afirmat que té al seu abast els vots per ser president del Govern, “però no accepto pagar el preu que em demanen per ser-ho”. Ha posat en valor "l'honestedat i la responsabilitat", per negar-les a Pedro Sánchez.

Atiga la divisió al PSOE

Feijóo ha dit que la seva posició sobre l'amnistia seria la mateixa que defensarien Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar i Mariano Rajoy. Ha atiat la divisió dins del PSOE, amb les crítiques de la vella guàrdia a Pedro Sánchez. “És la mateixa resposta que haurien donat tots els secretaris generals del PSOE, del primer al seu antecessor, el senyor Rubcalcaba”, ha dit a Sánchez.

Defensa de la Constitució

El candidat a la investidura ha fet una defensa a ultrança de la Constitució i ha passat a l'atac contra el tàndem Sánchez-Puigdemont. "El que l'independentisme planteja és sobretot un atac als valors democràtics essencials del nostre país", ha dit. Ho és, segons ell, perquè suposa "atorgar a qui van posar en greu risc la nostra convivència privilegis que se li negarien a la resta de els espanyols".

L'amnistia "trenca la separació de poders", ha dit, "i desautoritza la defensa de la legalitat que van portar a terme les forces i els cossos de seguretat de l'Estat". També ha advertit que qüestionaria les Corts que van aplicar el 155 i el Rei amb el discurs del 3 d'octubre. "Tot això només es faria per la necessitat dels vots", ha conclòs.

Feijóo fa dos anuncis

El candidat ha llançat dues propostes. La primera, incoporar al Codi Penal un delicte de deslleialtat constitucional com passa a la majoria dels països del nostre entorn. La segona, tornar a incrementar les penes de malversació de fons públics.

➡️ Política

Més notícies: