Un home amb uniforme de policia parla en un podi amb un micròfon.
POLÍTICA

L'al·legat viral d'un policia nacional sobre la permissivitat amb la delinqüència

'Per què no volen acabar amb el mal i sí amb el bé', ha dit dirigint-se a Marlaska

“No som persones sublims ni extraordinàries, ni pretenem ser-ho, però sí que som policies nacionals”. Així comença el discurs del policia guardonat aquest dimarts als Premis de Periodisme i Valors Humans 2024 que concedeix la Fundació Policia Espanyola. L'agent va tenir la valentia de criticar davant del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, la permissivitat que hi ha avui a Espanya amb la delinqüència.

Agent de Policia Nacional

“És normal que ens enfadem quan intenten arrencar-nos la vocació”, va al·legar el policia, “quan algú intenta obrir el cap a un policia, o agredir-lo, o escopir-lo, i no passa res. Res no canvia, més aviat s'idea la manera de treure'ns més autoritat encara per donar-la al criminal”. L'agent es pregunta “per què no volen acabar amb el mal i sí destrossar el bé”.

“Doneu-nos càmeres corporals i veureu com ens destrossen”, va afirmar, “però el cas és que ser destrossats a nosaltres ens és igual”. El que els molesta, va afegir, “és que l'okupa faci la vida impossible a la nostra mare, que el miserable tregui una navalla a la nostra filla per emportar-se el mòbil quan surt de festa. O el canalla sense escrúpols que colpeja el nostre avi pel clatell per emportar-se la pensió”.

En un al·legat final, demana una “crítica constructiva” perquè “alguna vegada això ha de canviar pel nostre bé i el dels nostres éssers estimats”. L'agent demana “aixecar la veu als carrers” i “defensar amb dents i ungles al Congrés” una llei “que protegeixi el bé i estruixi el coll al mal i no al revés”. Es va dirigir al ministre per demanar que “ens deixin treballar amb tots els mitjans”.

Aplaudiments al discurs i crítiques a Interior

“El millor que veuràs avui, brau per la policia nacional”. Aquest comentari a la publicació del vídeo a X resumeix a la perfecció les reaccions de suport i afecte cap a l'al·legat d'aquest policia nacional. “Bravo per aquest agent valent”, afirmen, “per desgràcia ara comença el seu malson amb persecució de comandaments i expedients cada dos per tres”.

Fan referència a la persecució que va patir Samuel Vázquez, ara portaveu de Vox, quan va decidir enfrontar-se a Marlaska.

Home de mitjana edat amb cabell curt i canós, vestint una camisa blava, mirant cap a la cambra amb expressió seriosa, fons desenfocat amb vegetació.

Denuncien que "és increïble que tinguem el millor cos de policia i ho menystinguin d'aquesta manera", i responsabilitzen directament el ministre de l'Interior. Acusen l'esquerra a Espanya, i també a regions com Catalunya, d'haver fomentat l'auge de la delinqüència amb les polítiques tolerants. Unes polítiques orientades a treure mitjans i autoritat a la policia, creant així un clima d'impunitat per als delinqüents.

➡️ Política

Més notícies: