Muntatge de Silvia Orriols i Duran Matamoros, de Joventuts ERC
POLÍTICA

Un càrrec d'ERC critica Sílvia Orriols i li surt el tret per la culata

Parla de la 'desesperació' d'Aliança Catalana per aconseguir avals quan ha obtingut el doble dels necessaris

Un usuari que respon al nom de Duran Matamoros acusa Aliança Catalana de no tenir “suport popular”. Apunta que, “per molts perfils falsos que tinguin a Twitter”, el partit està desesperat per trobar avals.

Si de perfils de Twitter es tracta, Matamoros no assenyala en cap moment que forma part de les joventuts d'ERC i que és a la Secretaria de Política i Cooperació Internacional.

“Gràcies per la campanya”

Una de les característiques de la política en aquesta època és que els partits fan campanya constant a xarxes a través de comptes afins. Es tracten al capdavall d'una mena d'influencers polítics. Alguns són més evidents que altres. En aquest sentit, ERC sembla optar per la discreció amb perfils manifestament propers encara que no se n'expliciti.

El cas de Verídic és evident. Però també hi ha casos de militants en actiu que amb caràcter general fan campanya per ERC. Com per exemple Duran Matamoros, que amb aquest missatge posava en dubte els avals d'Aliança Catalana:

Tuit de Duan Matamoros de Joventuts ERC contra Silvia Orriols

Però la veritat és que la formació d'Orriols ha obtingut el doble d'avals necessaris per presentar-se. A les quatre províncies catalanes, AC ja ha aconseguit tots els avals tres dies abans del tancament legal per presentar noves inscripcions electorals. En total, han aconseguit 10.195 signatures.

Els usuaris han reaccionat de manera força negativa al missatge de Matamoros. Alguns recordaven la seva militància a ERC i la falsedat del missatge. “Han obtingut el doble dels necessaris. Gràcies per la campanya”, deien.

Carpa d'Aliança Catalana a Vilanova i la Geltrú

Altres, en canvi, posaven l'accent que AC estava aconseguint un èxit popular “sense sortir a cap TV, ràdio ni diaris, i en alguns casos patint agressions i robatori d'avals”. Es refereix a l'accidentada recollida d'avals d'AC durant aquestes setmanes, que ha estat plena d'atacs de grups antifeixistes.

➡️ Política

Més notícies: