Muntatge d'Anna Navarro i el logotip de Verídic
POLÍTICA

ERC, contra Anna Navarro després d'admetre que 'en català no em sé explicar gaire bé'

Els republicans acusen Anna Navarro de no sé sap què a través del seu compte afí de verificació de fets.

ERC carrega contra Anna Navarro i ho fa a través de Verídic, que és “la teva font de verificació de fets a Catalunya”. Aquest compte afí a ERC publica l'extracte d'una entrevista a Navarro en què es disculpa per “en català no em sé explicar gaire bé”. Els usuaris han respost a la publicació dient que quin és el fet que estan verificant.

Verificar l'oposició

La setmana passada explicàvem a E-Notícies que el compte “Verídic-Fact Checking” és un altaveu d'ERC. Amagat, això sí, en allò que d'un temps ençà es coneix com a verificació de fets. El gran precedent va ser Newtral, de la periodista de La Sexta Ana Pastor.

Més enllà de “combatre la desinformació de l'extrema dreta”, les publicacions de Verídic denoten una aroma sospitosa. El motiu és que la seva activitat de verificació es concentra a Junts, el PSC i, en fi, a l'oposició d'ERC.

Fa poc, per exemple, es vivia la pintoresca situació de Verídic fent-se ressò d'una informació de La Gaceta – el diari afí a Vox– per criticar Salvador Illa.

Què verifiquen?

Ara que estem a precampanya i a punt d'entrar en campanya, Verídic tindrà feina. I no només amb el PSC. També han de fiscalitzar Junts. Tot i que en aquesta ocasió els usuaris en xarxes no acaben d'entendre en què consisteix un dels seus darrers missatges.

Amb els signes d'alarma corresponents i el nom d'Anna Navarro en majúscules, Verídic pren un extracte d'una entrevista de 38 segons a Navarro. En un moment donat, Navarro – que ha desenvolupat gran part de la seva carrera en anglès – dubta en la traducció de la paraula 'management' al català. Aleshores demana tornar a començar l'entrevista, es disculpa i diu “en català no em sé explicar gaire bé”:

La pregunta que es feien els usuaris era evident: Què és el que estan verificant? El cert és que aquest compte afí a ERC no ha aconseguit gaire crèdit de moment. Un cop d'ull a les reaccions que provoquen les seves publicacions revelen que els usuaris tenen força clar que la seva tasca sembla parcial i interessada.

➡️ Política

Més notícies: