Imatge de diverses paperetes trencades d'avals perquè Aliança Catalana es pugui presentar a les eleccions
POLÍTICA

Assetjament, amenaces, violència i Ajuntaments hostils contra Aliança Catalana

La formació de Sílvia Orriols ha estat objecte d'assetjament constant durant la recollida d'avals per presentar-se a les eleccions autonòmiques

Aliança Catalana té una recollida d'avals força accidentada. Des que van anunciar la seva candidatura per a les eleccions catalanes, el partit ha denunciat la fustigació als seus militants i a les parades informatives. Robatoris de dades personals, agressions i fins i tot ajuntaments que envien a la policia local per desmuntar-los les parades.

Assetjament a les parades informatives

La Llei Orgànica del Règim Electoral General és força explícita a l'article 146 quan indica que està penat intimidar o dificultar de qualsevol manera un procés electoral legítim. I si alguna cosa han denunciat de manera recurrent els militants d'Aliança Catalana són les intimidacions a les seves parades informatives per recollir avals. Segons expliquen ells mateixos, la majoria d'ocasions es tracta de grups autodenominats com a “antifeixistes”.

Així mateix, denuncien que, a més d'insults i intimidacions, alguna vegada han patit el robatori dels avals. Cosa que és més delicada perquè inclou informació personal dels ciutadans que han decidit avalar amb la seva firma aquesta opció política. La setmana passada, per exemple, denunciaven que havien viscut aquesta situació al municipi de Sant Sadurní d'Anoia.

Tot i que els exemples s'estenen a moltes altres localitats com Sabadell, Granollers, Arenys de Mar o Vilafranca del Penedès. I també a Barcelona. La setmana passada, un militant d'AC que respon a X al nom de Xavi Mestres denunciava que a la parada de Gran de Gràcia “han vingut 6-7 encaputxats amb ampolles de vidre i ens han atacat i donat cops de puny”.

Captura de dos tuits denunciat assetjament i violència a les parades d'Aliança Catalana per recollir signatures per presentar-se a les eleccions

Això ha despertat la indignació de molts simpatitzants i fins i tot de persones no alineades amb AC. Es queixen del silenci mediàtic al voltant de la intimidació pública que diuen patir. Al marge, és clar, que aquesta mena d'agressions i insults produeixen l'efecte contrari del que busquen perquè, amb elles, donen visibilitat a l'Aliança Catalana.

El cas d'Orriols

Menció a part mereixen les denúncies que ha fet directament Sílvia Orriols sobre l'actitud d'alguns ajuntaments com Gavà, Platja d'Aro o Girona. En aquestes poblacions, els seus alcaldes van enviar la policia municipal per desmuntar les parades d'AC. "Han d'anar molt sobrats d'efectius que puguin malgastar hores policials en benefici personal i partidista...", va denunciar Orriols a través de xarxes.

Carpa d'Aliança Catalana a Vilanova i la Geltrú

Així mateix, Orriols s'ha queixat en multitud d'ocasions de rebre assetjament a les xarxes i fins i tot físic. Més d'una vegada, ha denunciat que tant ella com el seu marit han patit insults, agressions i esclats. La líder d'AC insisteix que qualificar-la d'ultra i feixista és en realitat “banalitzar el feixisme”.

Sigui com sigui, des del partit apunten que són molt a prop d'aconseguir els avals necessaris per presentar-se. Quan els aconsegueixin s'hauran d'enfrontar al mínim electoral del 3% per poder obtenir representació. D'altra banda, fins al 12 de maig no se sabrà si l'efecte Orriols entra o no amb força al Parlament.

➡️ Política

Més notícies: