Carles Puigdemont en primer pla saludant amb cara somrient
POLÍTICA

Carles Puigdemont es posa xulo

El líder de Junts per Catalunya està convençut que no serà detingut a Europa

Carles Puigdemont està comprovant a les seves pròpies carns que la vida et dóna sorpreses. Fa tres mesos semblava impossible que pogués tornar a curt termini a Catalunya i la seva detenció era més a prop després de perdre la immunitat. Puigdemont era un cadàver polític a Waterloo i sense incidència en la política espanyola. Fins que Pedro Sánchez es va tornar a creuar a la seva vida.

Des del 23 de juliol PSOE i Junts es necessiten i han oblidat els darrers quatre anys per poder arribar a acords. Pedro Sánchez vol tornar a ser president i farà el necessari per aconseguir els vots de Junts . Carles Puigdemont ha trobat el que semblava impossible: la manera de tornar a Catalunya sense trepitjar la presó. El primer haurà de menjar-se el gripau de l'amnistia i cremar encara més els seus. El segon encara no sap com explicar als seus votants que no hi haurà referèndum i que torna el peix al cove.

Puigdemont deu pensar que és una qüestió secundària, que el més important és que tornarà a casa.I ho veu tan de cara que ja es posa xulo i assegura en cercles íntims que no serà detingut. Ho té clar: cap país d'Europa no faria cas a una hipotètica euroordre de Llarena després de ser ara soci in pectore de Pedro Sánchez.

Com canvien les coses. Totes les decisions judicials estaven sent contràries als interessos de Puigdemont i els altres fugats. L'expresident de la Generalitat se li acabaven les opcions i el relat de l'"exili". Però ara tot ha canviat: Junts vol que la llei d'amnistia es tramiti urgentment, abans que Llarena mogui fitxa.

I no és per menys: Carles Puigdemont prioritza el seu propi futur, conscient que potser no torna a tenir una altra oportunitat com aquesta. I està tan segur que ja filtra els mitjans que es veu intocable. Per a Pedro Sánchez, l'amnistia és assumible, ja que podrà vendre als seus que Junts ha renunciat de facto a la unilateralitat, mentre que Puigdemont marcarà ara perfil contra la justícia, celebrant la semi victòria de l'amnistia.

Primer pla de Carles Puigdemont mirant a càmera

Carles Puigdemont o quan la política passa de la justícia

La xuleria de Carles Puigdemont posa de manifest el que ja va advertir fa uns dies el president del Tribunal Suprem, Francisco Marín Castán. "Tots els actors polítics han de ser conscients que les altes responsabilitats que el poble sobirà els ha confiat estan per sobre dels interessos partidaris”, assegurava. El president del Consell General del Poder Judicial, Vicente Guilarte, anava en la mateixa direcció quan dubtava que la llei d'amnistia respongués a un interès general.

El pacte de Puigdemont amb Pedro Sánchez i la llei d'amnistia certifiquen que el processisme s'imposa al'independentisme. L'interès personal dels líders del procés mana per sobre del referèndum. Puigdemont allunya la radicalitat a canvi de salvar-se ell, com ja va fer Junqueras. A canvi, Waterloo es posa xulo perquè guanyarà a la justícia espanyola, arraconada una altra vegada per Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: