Imatge de Ruben Viñuales, Pedro Sánchez i Salvador Illa en un acte de campanya a Tarragona
POLÍTICA

Salvador Illa, el millor aliat de Pedro Sánchez

El PSC s'ha convertit en el principal bastió del sanchisme

Quan els barons socialistes es van regirar contra Pedro Sánchez per la confecció de les llistes electorals del 23-J, Salvador Illa es va mantenir fidel. Llavors el sanchisme s'hi va encomanar i l'aposta va sortir bé. El PSC va ser el partit més votat a Catalunya i clau perquè el PSOE resistís als comicis.

No en va Pedro Sánchez ha volgut contrarestar la multitudinària manifestació contra l'amnistia des de Catalunya. A la Festa de la Rosa de Gavà, el secretari general del PSOE ha revalidat la fidelitat al líder del PSOE i a la seva estratègia territorial. És a dir, l'amnistia.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Salvador Illa ha repetit com un mantra allò que “Catalunya està millor avui que fa quatre anys”. Aquesta va ser una de les cartes electorals de Pedro Sánchez, que es va erigir com el president que havia pacificat el conflicte català. Ara, ell i Illa intenten convèncer els catalans del seu pla amb els independentistes.

Fidelitat sense fisures

Salvador Illa ha avalat les polítiques de Pedro Sánchez a Catalunya aquests darrers quatre anys, i ha beneït els seus plans per al futur. El líder del PSOE i el líder del PSC han defensat junts a Gavà les negociacions amb Carles Puigdemont. Tots dos han deixat clar que tot es farà “en el marc de la Constitució”.

L'acte ha servit per evidenciar que Salvador Illa continua sent la principal xarxa de seguretat per al president del Govern. Illa ha sortit en defensa del sanchisme quan més qüestionat està. Primer, per la dreta mobilitzada als carrers, i segon, per la vella guàrdia del PSOE que lidera l'oposició interna a Pedro Sánchez.

En vigílies del debat d'investidura i davant l'amenaça d'un tamayazo, Salvador Illa ha carregat contra el transfuguisme: “És inacceptable que alguns en parlin obertament i es plantegin comprar voluntats”. A més, ha expressat “el nostre afecte, ànim i suport” a Pedro Sánchez, “amb tota la nostra confiança en la teva orientació política”.

Submissió al PSOE

“Vull ser el proper president de la Generalitat de Catalunya”, ha dit Salvador Illa. Però també ha mostrat el suport sense fissures a l'estratègia del PSOE amb Pedro Sánchez al timó. Això vol dir que el secretari general del PSC haurà d'esperar ordres de Ferraz per iniciar l'assalt a Palau.

Muntatge amb dos primers plans de Salvador Illa a l'esquerra i Pere Aragonès a la dreta, mirant-se l'un a l'altre

Cada cop són més les veus que demanen a Salvador Illa, com a cap de l'oposició, una moció de censura contra el Govern en minoria d'ERC. Però les negociacions per la investidura a Espanya han desactivat aquesta opció. Illa no farà un pas a Catalunya fins que l'escenari a Madrid estigui clar.

Per a Salvador Illa, en tot cas, l'èxit a les municipals ia les generals demostren l'aposta de Catalunya pel diàleg i la convivència. Hi va haver un temps en què el PSC del 155 es manifestava al costat del PP i Ciutadans. Ara és a l'altra banda de la trinxera, al dictat del que convingui al sanchisme.

➡️ Política

Més notícies: