Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Carles Puigdemont celebra la derrota de Le Pen i les xarxes el destrossen

Li diuen egocèntric i el consideren part de les polítiques migratòries que porten Europa al desastre

Marine Le Pen va desafiar recentment Carles Puigdemont. En una entrevista a El Periódico, la líder de la dreta radical francesa va prometre que si guanyava les eleccions seria implacable amb l'expresident català que actualment resideix al sud de França. Puigdemont ha aprofitat la derrota d'Agrupació Nacional a les eleccions legislatives franceses per venjar-se de Marine Le Pen a les xarxes socials.

El partit de Le Pen, que havia estat el més votat a la primera volta de les legislatives, aquest diumenge ha baixat a la tercera posició. Després de conèixer-se els resultats, l'eufòria es va desfermar des de les elits europees fins a l'extrema esquerra. Entre els missatges de celebració destaca la venjança de Puigdemont a Le Pen.

L'independentista català ha tingut “un record per a Marine Le Pen”, recordant que “fa quatre dies gallejava i deia que seria implacable contra mi”. Puigdemont celebra que “els qui han estat implacables són els electors francesos contra el seu partit, que l'han enfonsat en una setmana”. I ha acomiadat la política francesa amb un “bon vent”.

Carles Puigdemont fa temps que s'esforça a erigir-se com el líder de l'Europa democràtica contra l'extrema dreta. Les coses no li acaben d'anar com esperava. L'amnistia continua a l'aire, va perdre les eleccions catalanes i està fracassant el seu pla d'impedir la investidura de Salvador Illa.

Cada cop més acorralat, la seva estratègia consisteix a mantenir ressò internacional presentant-se com a líder de l'antifeixisme.

Les xarxes s'acarnissen amb ell

El missatge de Carles Puigdemont a X ha rebut una allau de missatges, molts crítics. “En realitat han guanyat els islamistes i els comunistes”, li diuen, “i això també ens diu com de perduts estem a Catalunya per culpa dels immigracionistes com tu”.

En aquest sentit, algú li diu “anem el Carlos, ara a seguir donant totes les ajudes als il·legals en comptes de la gent d'aquí”.

Un altre comentari apunta que qui ha guanyat a França és “l'extrema esquerra comunista violenta i dictatorial” i adverteix que “vénen temps difícils per als francesos”. Afirma que és "com si la CUP governés a Catalunya" i per això diu a Puigdemont que "no entenc que puguis alegrar-te de la victòria d'un partit extremista i violent".

Fins i tot un votant confés de Junts li diu “narcisista” i li retreu que “no ets el melic del món”. També hi ha qui l'anomena “el mentider del poble català, el del palau de Waterloo, el dels vuit segons i el que negocia d'amagat amb el PSOE”. Són molts els qui pensen que és un “egocèntric proimmigració” i que les seves polítiques també han portat Catalunya al desastre com França.

Preocupats per la seguretat

Un dels comentaris afirma que “pots estar d'acord amb Le Pen o no, però França s'està convertint en un país subdesenvolupat i Catalunya va pel camí”. Culpen d'això a “les vostres polítiques migratòries nefastes i destructives”. Un altre adverteix que "la inseguretat ja no es limita a barris o pobles concrets, sinó que s´està estenent per tot Catalunya".

➡️ Política

Més notícies: