Un home sense camisa està sent sotmès a terra per un policia mentre altres oficials i persones observen l?escena en un carrer.
POLÍTICA

VÍDEO | El caos a Catalunya no cessa: violenta baralla al mig del carrer a l'Hospitalet

Nou testimoni de la inseguretat mentre el conseller Elena segueix sense donar explicacions

El que el Departament d'Interior de la Generalitat cataloga com a casos aïllats i meres percepcions, es tradueix en baralles, agressions i assassinats diaris. Un clima de delinqüència i d'inseguretat que s'està fent insuportable per als ciutadans. Sobretot a grans centres urbans com Barcelona, Tarragona, Badalona, Terrassa… i l'Hospitalet de Llobregat.

Precisament a aquesta localitat, l'Hospitalet de Llobregat, la policia va haver de parar una violenta baralla entre dos homes. Va ser a plena llum del dia, ben entrada el matí del dilluns 24 de juny, a la ressaca de la revetlla de Sant Joan.

Les imatges van ser captades per un testimoni i han estat difoses per Metrópoli Oberta. Segons informa el digital, un home va clavar una brutal pallissa a un altre a l'avinguda Severo Ochoa de l'Hospitalet. A les imatges s'aprecia com l'agafa dels cabells i li deixa anar diversos cops de puny mentre la víctima està agenollat a terra.

Va ser llavors quan van arribar diversos agents de la Guàrdia Urbana per separar l'agressor de la víctima i posar fi a la baralla. L'agressor, un home de 39 anys, va ser reduït per la Guàrdia Urbana i se'l van emportar detingut. La víctima va patir diverses contusions i va haver de ser traslladat a l'hospital.

Fins al lloc es van traslladar els Mossos d'Esquadra, que van detenir un tercer implicat que es va encarar amb els agents.

Lloc conflictiu

Est va ser l'únic incident remarcable de la revetlla de Sant Joan a l'Hospitalet. Una cosa remarcable, tenint en compte que aquesta ha estat una de les revetles més violentes que es recorden a Catalunya, amb desenes de detencions i tres assassinats.

Si a l'Hospitalet no va passar cap desgràcia va ser gràcies al dispositiu especial que es va muntar precisament al voltant de l'avinguda Severo Ochoa. És un lloc especialment problemàtic, on l'any passat ja van tenir lloc diversos incidents. Aquest any s'ha apostat per la prevenció amb intervencions policials prèvies, patrulles a llocs estratègics i controls especials als locals d'oci.

La violència no cessa

Aquestes últimes hores també s'ha difós el vídeo d'una baralla amb matxets a Tarragona, ahir a la tarda . Aquests incidents augmenten la sensació d'inseguretat entre els veïns. Els ciutadans a Catalunya creuen que la situació està fora de control, i culpen el Govern d'ERC i la Conselleria d'Interior per la passivitat davant de la violència desencadenada.

És cridaner, sense anar més lluny, que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, encara no hagi comparegut pels set morts en menys d'una setmana fruit de la delinqüència. El conseller ha estat el principal defensor de la tesi que aquí no passava res, i que només eren percepcions. Ara, quan la realitat l'ha esclatat a la cara, es nega a donar explicacions.

Clam a les xarxes

Els veïns de l'Hospitalet han lamentat a les xarxes socials les imatges de l'incident, amb frases com “la meva ciutat de naixement, qui t'ha vist i qui et veu”. Afirmen que és “el llegat dels socialistes i les polítiques progressistes”. I posen l'accent a la “substitució demogràfica” que està tenint lloc a Catalunya, i que obliga a reflexionar sobre la necessitat de més controls migratoris i més mà dura contra la delinqüència.

Comentaris d'usuaris a les xarxes socials expressant el seu descontentament amb la situació actual al seu país ia la seva ciutat, esmentant problemes d'inseguretat, incivisme, violència i delinqüència, així com crítiques a la gestió de les autoritats locals i nacionals.

Els veïns de l'Hospitalet es queixen que ja no es pot viure a determinats barris, i els catalans creuen que estem en un punt de no retorn. Culpen a l'esquerra de les polítiques públiques de seguretat que protegeixen els delinqüents i deixen els ciutadans abandonats.

➡️ Política

Més notícies: