Primer pla de Gabriel Rufián, polític d'Esquerra Republicana, amb la mirada perduda al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

El brutal zasca a Gabriel Rufián pel seu silenci en plena crisi d'ERC

Rufián parlarà sobre la política migratòria d'Espanya o sobre Joe Biden, però mai sobre el seu partit

Com ja és habitual, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, fa servir els silencis a conveniència.

Pel que considera oportú, senti càtedra i alliçona els altres, encara que la decadència electoral del seu partit sigui manifesta. De la mateixa manera, no perd oportunitat per entrar en polèmiques amb altres figures com Luis Figo, cosa que demostra que Rufián és fonamentalment un personatge mediàtic.

Així mateix, la cara visible d'ERC a Madrid tampoc no dubta a analitzar el món des de Twitter i oferir solucions. Aquesta setmana, per exemple, va explicar quin és el “problema” que té la carrera presidencial dels Estats Units .

La veritat és que Kamala Harris i Donald Trump potser queden una mica lluny del radi d'influència de Rufián, però no així ERC.

Ara bé, això no vol dir que Rufián es pronunciï sobre el seu partit. Per contra, sembla que ERC no existís per a ell. Com és natural, això es presta a les acusacions d'hipòcrita i a més d'un zasca.

Nou silenci de Rufián

Una de les polèmiques d'aquestes últimes jornades ha estat el repartiment de 'menes'.

El repartiment que va intentar fer el Gobierno entre les comunitats autònomes no ha estat aprovat pel vot negatiu de Junts, PP i Vox. Això ha donat peu als polítics progressistes a parlar de racisme i extrema dreta. Un dels que així ho ha fet ha estat Gabriel Rufián.

En un missatge publicat a xarxes socials, Rufián comparava l'acollida a menors ucraïnesos i africans per concloure que “no és patriotisme, és racisme”:

I com que també és tradició, aquest missatge de Rufián s'ha omplert de respostes crítiques. La majoria li retreuen que compari un país en guerra amb un país que, com el Marroc, fa servir la immigració com a arma política.

Entre les respostes, però, destaca la de la col·laboradora d'aquesta casa, Laura Miró Bonnín, que ha recordat a Rufián la seva nul·la empatia humanitària amb els malalts de l'Alzheimer arran dels cartells contra els germans Maragall:

Sigui com sigui, tot apunta que Gabriel Rufián continuarà amb els seus silencis, faci el que faci ERC. Atesa l'enorme reorganització interna que el partit té al davant, no seria estrany que Rufián donés alguna sorpresa.

➡️ Política

Més notícies: