Muntatge de fotos de Santiago Abascal amb rostre somrient, Alberto Núñez Feijoó amb rostre neutre i Belén Esteban amb rostre somrient
POLÍTICA

Belén Esteban, protagonista del debat català del 23J

L'esquerra utilitza ara la 'princesa del poble'

Belén Esteban ha entrat en campanya per a sorpresa de tothom. La “princesa del poble” va deixar a tots descol·locats assegurant que el proper 23 de juliol no votarà “als de sempre”. Sense dir noms, va insinuar que aquesta vegada no votarà el PP perquè va en coalició amb Vox i no vol “anar enrere”.

La tertuliana, que mai no ha amagat les simpaties per la dreta, ha criticat l'aliança del PP amb Vox. "Hi ha partits que no estic gens d'acord amb ells, en comptes d'anar endavant anem enrere", va afirmar. I va mostrar la seva preocupació per “posar un partit a mitges amb un altre i en comptes d'anar endavant anar enrere”.

Tot i que no va esmentar directament a Vox, sí que va dir que té “gent molt propera que han lluitat molt per tenir uns drets”. I va reconèixer el seu temor a que perdin aquests drets. “Amb això ja sabeu de quin partit estic parlant”, va afegir.

Belén Esteban entra en campanya

La tertuliana ha entrat de ple en campanya sense voler-ho, i les paraules ja estan sent utilitzades per l'esquerra per mobilitzar el vot útil. Presenten a Esteban com l'exemple del vot útil per frenar el “feixisme” i “l'extrema dreta”.

Els últims a utilitzar-lo han estat els Comuns, durant el debat electoral català celebrat aquest matí a RAC1.

Aina Vidal, d'En Comú Podem i número u de Sumar per Barcelona, ha esmentat Belén Esteban per carregar contra el PP. S'ha dirigit al candidat dels populars Nacho Martín Blanco per criticar els pactes amb Vox.

"Votar el Partit Popular ara mateix és votar el tiquet PP-Vox", ha dit Vidal. “Ja ho hem vist a Extremadura, vostès estan disposats a arrossegar la seva candidata per acabar governant amb Vox”.

Per a la dirigent dels morats, “no només és que pactin amb Vox, és que també han assumit tot el seu ideari. La prova és que avui no els votarà ni Belén Esteban”.

A quin partit votarà Belén Esteban?

La veritat és que Belén Esteban no va esmentar cap formació ni tampoc va revelar quin partit votarà. Els assessors de comunicació dels partits ja es disputen el vot de la tertuliana. Una enquesta del 2012 va establir que si fes el seu propi partit seria tercera força política.

 

 

 

 

➡️ Política

Més notícies: