Muntatge de fotos de primer pla de Míriam Nogueras i Gabriel Rufián, tots dos amb rostre seriós
POLÍTICA

Gabriel Rufián i Míriam Nogueras: enemics íntims

Els candidats d'ERC i Junts intercanvien acusacions

Les eleccions generals del 23-J no sols decideixen el govern d'Espanya, sinó també la correlació de forces en l'independentisme català. La batalla entre ERC i Junts centra tota l'atenció de la campanya a Catalunya. La tensió es reflecteix en l'enfrontament entre els seus dos candidats, Gabriel Rufián i Míriam Nogueras.

Dard de Gabriel Rufián a Nogueras

El líder d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha llançat aquests dies un dard enverinat a Míriam Nogueras. Ha recordat que ERC ha votat el 89% de les iniciatives del govern espanyol després d'haver-les negociat. I en canvi, ha acusat Junts de votar el 85% de les mesures del govern espanyol sense haver-les negociat.

“Qui vota a canvi de res?”, ha preguntat retòricament el candidat republicà.

Rufián ha volgut així desbaratar la principal carta electoral de Junts, que acusa ERC de pactista amb el govern espanyolista de PSOE-Podem. Per la seva banda, Míriam Nogueras insisteix a criticar l'estratègia d'ERC.

Míriam Nogueras contra Rufián

Míriam Nogueras centra la campanya de Junts en l'incompliment de l'Estat amb les inversions a Catalunya. El seu argument és que la negociació entre ERC i el Govern espanyol no fa més que perpetuar aquest problema. "La taula de diàleg no ha servit per res i estem molt pitjor que fa quatre anys", ha expressat.

Aquest mateix matí, la candidata de Junts ha participat amb Rufián en el debat electoral de RAC1 i La Vanguardia . Ha insistit en la mateixa idea, acusant a ERC de "falcar els enemics de Cataluna". "Teníem un acord per fer front comú a Madrid", ha afirmat Nogueras, atribuint a Esquerra el seu fracàs.

El debat ha servit per visibilitzar que Junts i ERC plantegen la campanya com una pugna entre tots dos.

Guerra pel vot independentista radical

La patacada de la CUP a les municipals a Barcelona va demostrar que hi ha un vot independentista radical desmobilitzat. ERC i Junts ho saben i s'hi han llançat en aquesta campanya del 23-J.

Muntatge amb les cares de Míriam Nogueras i Albert Botran en petit i la de Gabriel Rufián més gran al centre

La sentència del TGUE contra Puigdemont ha donat ales al nucli dur de Junts liderat per Laura Borràs i amb Míriam Nogueras com a braç executor. Després de la sentència, Nogueras va reivindicar Puigdemont i Junts com a únics hereus de l'esperit de l'1-O. Una acusació vetllada a ERC d'haver traït els principis i el full de ruta.

Gabriel Rufián, per la seva banda, està lliurant una batalla en dos fronts. D'una banda, embrancat amb Sumar per esgarrapar vots a l'esquerra, i de l'altra, plantant cara a Junts per guanyar l'hegemonia de l'espai independentista. Així és com Gabriel Rufián i Míriam Nogueras han esdevingut enemics íntims.

➡️ Política

Més notícies: