Primer pla de Míriam Nogueras
POLÍTICA

Junts fa campanya per VOX al centre de Madrid

Conya a les xarxes per l'acció del partit de Puigdemont a la capital d'Espanya

A aquestes alçades de la pel·lícula ja ha quedat clar que el processisme va de cap a l'abisme. Els mals resultats a les eleccions municipals van deixar tocats ERC, Junts i la CUP. Però els encara pitjors auguris per a les pròximes generals els ha deixat com pollastres sense cap.

Els hem pogut veure erigint-se com “l'antídot de VOX” o demanant un referèndum impossible o un nou pacte fiscal. Fins i tot opten per criticar un Pedro Sánchez que no dubtaran a fer president només perquè no governi “l'extrema dreta”. Aquest divendres hem vist un altre cop de volant en la seva estratègia: una pancarta provocadora al centre de Madrid. I els protagonistes han estat les joventuts de Junts per Catalunya.

Les JNC han penjat una pancarta a Madrid amb el lema “Persistirem i guanyarem” i la cara de Carles Puigdemont. Molta gent s'ha preguntat per l'objectiu exacte d'aquesta acció. Segurament sigui provocar. I, per tant, el que aconseguirà és animar a votar el partit que s'ha mostrat més dur amb els processistes: VOX.

Junts (ni ERC, ni la CUP) no es presenten a Madrid. Així que allà bàsicament estimularan el vot antiindependentista català. I a Catalunya, tampoc sembla que l'acció hagi generat gaire entusiasme. Una nova “jugada mestra” del partit de Puigdemont.

"Estem a 2 pancartes de la independència", "ja tremola l'enemic", "ara sí, estan cagats" o "el següent serà anar tocant timbres i sortir corrents". Aquests són alguns dels missatges que ha rebut el dirigent de Junts Josep Rull, que s'ha fet ressò de l'acció de les joventuts del partit.

Imatge de Jordi Turull en primer pla i Laura Borràs

Altres s'han mostrat més crítics pel fet, precisament, que la pancarta el que farà realment és animar la gent a votar Santiago Abascal. "El que feu amb això és estimular el vot a VOX", diu un usuari. “Heu decidit fer la campanya a VOX?”, deia un altre.

Una mostra més que el processisme no sap quin rumb prendre per evitar la caiguda lliure en què es troba. Les enquestes cada cop són menys esperançadores per a ells i ara sí, ja estem en plena campanya. En dues setmanes, la ciutadania tornarà a dictar sentència.

➡️ Política

Més notícies: