Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Barcelona, la segona zona de tot Europa on hi ha més robatoris

Les dades assenyalen que Barcelona és amb Brussel·les la zona d'Europa amb més robatoris per cada cent mil habitants


Segons les darreres dades d'Eurostat que ofereix el portal Landgeist - que arriben fins al 2021 -, Barcelona és de les ciutats amb més robatoris d'Europa. Concretament, la segona després Brussel·les, que té el primer lloc. Se suma així una altra dada que apunta a un problema d'inseguretat a Catalunya.

Dades d'Eurostat

Els fets i les dades es van acumulant. Va començar el 2023, quan el debat de la immigració i la inseguretat es va posar sobre la taula per quedar-s'hi. El detonant va ser la localitat de Calella, que més enllà del cas particular va fer que Junts canviés radicalment de posició en la qüestió migratòria. El problema de la reincidència era evident i ho va admetre fins i tot el conseller Elena.

D'altra banda, hi ha dades de tota mena. Com que vuit de cada deu delictes a Barcelona són comesos per estrangers i que la meitat dels presos a les presons catalanes són estrangers. Així mateix, segons Dades del Ministeri d'Igualtat la població estrangera comet en proporció el triple de feminicidis.

Ara, el portal Landgeist ofereix un mapa amb dades d'Eurostat. Segons la interpretació geogràfica que aquest portal fa de les dades, Brussel·les i Barcelona són amb molta diferència les zones on hi ha més robatoris de tot Europa. Aquestes dades inclouen els robatoris amb força física, arma o amenaça. Ara bé, no inclouen ni els furts ni els assalts.

A més, Espanya té el dubtós honor de ser el país amb més zones dins de la llista dels deu llocs amb més robatoris d'Europa. Després de Barcelona, venen Melilla, Ceuta i Madrid. D'aquesta manera Espanya acapara el podi amb la primera i la segona posició.

Això s'afegeix al problema de la recepció i l'assistència als tipus. Segons dades del Departament de Justícia, el 68,8% dels presos menors de 30 anys són estrangers i el percentatge puja al 72,45% en menors de 25 anys. De fet, com van explicar fonts policials a E-Notícies els ex-menes són els que generen més problemes dins de les presons catalanes.

➡️ Política

Més notícies: