Primer pla de Sonia Ferrer somrient i mirant a càmera en un photocall
POLÍTICA

Assetjament a la periodista catalana Sonia Ferrer per part del col·lectiu trans

La tertuliana de Cuatro ha rebut desenes d'insults per donar la seva opinió sobre la polèmica Ley Trans

El col·lectiu trans ho ha tornat a fer. Avui dia, qualsevol que posi en dubte alguns aspectes de la Llei Trans o reivindiqui el que diu la ciència és víctima d'una campanya ferotge d'acoso y derribo per part del transactivisme. L'última a patir a les seves carns una d'aquestes campanyes ha estat la periodista catalana Sonia Ferrer, que entre altres coses és tertuliana del programa En Boca de Todos de Cuatro.

Després de donar la seva opinió respecte de la Llei Trans, les xarxes de Sonia Ferrer s'han omplert d'insults. “Transfoba”, “pallassa”, “inculta”, “ridícula”, “fatxa”, “ets la pitjor calanya” són alguns dels comentaris que ha rebut en les darreres hores. A més, també ha rebut atacs sobre el seu físic.

Tot això, com diem, per opinar, entre altres coses, que les dones trans no haurien de participar en competicions femenines. “Crec que hi ha un avantatge de les persones trans que han desenvolupat la seva pubertat com a homes. Físicament, homes i dones som diferents”, va exposar al programa en què participa habitualment.

La periodista catalana va criticar l'actual Llei Trans, afirmant que “em sembla un escàndol i una barbaritat” que “homes que no es canvien el nom ni l'aspecte físic” puguin ara, gràcies a la llei impulsada per Irene Montero, “tenir tot el dret del món a ser dones”.

Sonia Ferrer també denunciava que ara, allò que promou la llei “és que ser dona és un sentiment” i que, per tant, “no hi ha cap manera de demostrar que hi hagi frau de llei”.

Un altre dels aspectes que denuncia la tertuliana és l'hormonació en menors d'edat. “M'encantaria que no s'arribés fins al punt de necessitar medicació de per vida o mutilar-se els cossos. Hi ha informes que diuen que és perjudicial per als nens, que el mal d'aquestes hormones és irreversible”, exposava a la seva intervenció, esmentant l'informe Cass. Aquest recent estudi, el més important fet fins ara, assenyala totes aquestes qüestions que Ferrer posava damunt la taula.

De fet, en una altra de les seves intervencions, Sonia Ferrer recordava que “països pioners en l'hormonació de menors són els primers que han reculat”, fent referència a països com el Regne Unit o els Països Baixos.

Tot i donar veu a evidències científiques o simplement donar la seva opinió sobre la Llei Trans, la periodista catalana ha patit aquesta campanya per part del col·lectiu trans. I això que la mateixa Sonia Ferrer va voler deixar clar que “no sento res rebuig cap a les persones transsexuals”.

D'aquesta manera, Sonia Ferrer s'ha convertit en la darrera víctima del que Irene Montero anomena 'la fúria trans'. Altres personalitats com l'escriptora Lucía Etxebarría, la professora i presidenta de Feministes de Catalunya Sílvia Carrasco o fins i tot l'actriu trans Jedet ja havien patit amb anterioritat campanyes d'assetjament semblants només per criticar la polèmica llei aprovada la legislatura passada al Congrés.

➡️ Política

Més notícies: