Muntatge de fotos d'una parada de Sant Jordi i, al costat, un cartell d'Esquerra Republicana amb un emoji de riure

POLÍTICA

'Santa Jordina': una altra festa més on el wokisme imposa la seva mirada

Res es deslliura del segell woke: ‘el drac és un personatge que representa la dona’

Feliç dia de Sant Jordi i de Santa Jordina (Georgina, en espanyol). L'esperit woke es caracteritza per l'extensió de les seves idees a tots els àmbits. Inclòs el cultural i, de fet, sobretot el cultural. És la idea de fer la batalla fins al mínim matís de l'anècdota.

L'objectiu és reapropiar-se de les festes, tradicions i llocs comuns. El Nadal, per exemple, és per a l'esperit 'woke' les Festes del Solstici d'Hivern. És una activitat de colonització sintàctica amb la presumpta finalitat de provocar algun canvi. De fons, batega la creença que en tot hi ha relacions de poder ocultes que cal Revelar i denunciar.

"Avui també es Santa Jordina"

El dia de Sant Jordi no es podia lliurar. Cada cop són més els usuaris en xarxes socials que fan el matís: Sant Jordi i Santa Jordina. Com podem apreciar, és l'extensió del clàssic “ells, elles, ellis, nens, nenes, nenis, etc”.

I si de sumar-se a novetats woke es tracta, ERC sempre està al capdavant. Amb aquest cartell, els republicans reivindiquen que “avui també és Santa Jordina”:

Captura de pantalla d'un tweet d'ERC de Valls on feliciten el Sant Jordi

Hi ha fins i tot persones que ofereixen explicacions molt pintoresques. Un, per exemple, assenyala que “el drac és un personatge que representa la dona”. A partir d'aquí, conclou aquest usuari, "es legitima acabar amb la vida d'una dona i rebre amb els braços oberts els valors patriarcals".

Així mateix, són moltes les empreses, marques i editorials que estan felicitant el dia de Sant Jordi fent referència també a les 'Jordines'. Com és sabut, als diners no li importen els motius per comprar sempre que es compri.

➡️ Política

Més notícies: