Otegi participa en un acte d'EH Bildu a Pamplona el maig de 2023
POLÍTICA

Arnaldo Otegi provoca una nova baralla en el processisme: 'Ets patètic'

Els nervis a Junts (i també a ERC) són cada vegada més evidents

El processisme està en crisi. La guerra oberta entre Junts i ERC després dels vots republicans per investir Salvador Illa no cessa. I el darrer element que ha provocat l'última baralla processista ha estat Arnaldo Otegi.

A Junts hi ha tensió. La formació presidida per Laura Borràs està en procés d'assimilar que van perdre les eleccions i, de passada, les opcions que Carles Puigdemont pogués ser president del Govern. I, en aquest procés que els porta a l'aïllament polític, han decidit disparar contra tot aquell que no els segueixi el corrent.

Pels juntaires, a ERC ja són oficialment traïdors, botiflers i uns venuts. I qui qüestioni l'estratègia (si és que n'hi ha) de Puigdemont, exactament el mateix. L'últim que ha posat en dubte el pla del líder de Junts ha estat Arnaldo Otegi. I les seves paraules han desencadenat una nova disputa al processisme.

El líder de Bildu es va mostrar "sorprès" pel fet que Carles Puigdemont no assistís al ple d'investidura de Salvador Illa i decidís tornar a fugir. "Suposo que respon a la seva estratègia", ha dit, i s'ha preguntat "des del respecte" quina és la "lògica política" que el va portar a prendre aquesta decisió. Com hem dit, a Junts ja no toleren que ningú no qüestioni les seves accions i, és clar, els pals a Otegi no van tardar a arribar.

"Ai, Otegi, Otegi, fuig del fang abans no t'embruti", deia Lluís Llach, president de l'ANC i portaveu no oficial del puigdemontisme. També s'hi va pronunciar Agustí Colomines, diputat de Junts al Parlament, que va anar un pas més enllà. "Una mica de respecte, amic Arnaldo Otegi, que durant anys hem hagut de callar per no ofendre", va exclamar.

Això sí, les paraules que van provocar la nova baralla entre processistes van ser les de Gorka Knorr, que no es va mossegar la llengua per atacar Otegi. Aquest català va formar part del PNB i després d'Eusko Alkartasuna, partit del qual va ser eurodiputat i anys més tard vicepresident del Parlament basc. Més enllà d'empalmar diversos càrrecs al govern basc i al Govern de la Generalitat, a les eleccions europees del 2019 va acompanyar Puigdemont a les llistes de Junts.

El cas és que Gorka Knorr li va dir el següent a Otegi: "El dia que puguem parlar del que vam patir amb les diferents marques de Batasuna... Ja n'hi ha prou de brometes de mal gust. Rufián 2?". La campanya juntaire contra Otegi va causar indignació a ERC, que recordem, és aliat de Bildu (concorren junts a les eleccions europees).

Andreu Pujol, tinent d'alcalde dels republicans a Breda (governen en coalició amb Junts i la CUP) i col·laborador en diversos mitjans de comunicació, va carregar contra Junts pels atacs a Otegi. "Avui, la campanya de desprestigi de torn és contra Arnaldo Otegi. Algun diputat de Junts apunta -i el president de l'ANC- i tot d'usuaris anònims disparen abonant-se a l'insult i a la desqualificació. El motiu? Opinar", va dir.

Gorka Knorr, desfermat, li va respondre amb un “ets patètic”. D'aquesta manera, les darreres hores hem tingut un nou capítol d'una guerra entre Junts i ERC que no fa res més que evidenciar la degradació d'un processisme en caiguda lliure.

➡️ Política

Més notícies: