Pere Aragonès amb rostre molt seriós assegut a la cadira del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Pere Aragonès s'aferra a la cadira

ERC decideix no fer autocrítica malgrat estar en caiguda lliure

El títol de gran perdedor de les eleccions generals del 23 de juliol està molt disputat. Qui presenta una de les principals candidatures a aquest dubtós premi és Esquerra Republicana de Catalunya. Va perdre més de 400.000 vots respecte als comicis del 2019 i va passar de 13 a 7 diputats. Sens dubte, els republicans van ser uns dels grans derrotats de la nit electoral.

Però sembla que, ni així, reflexionaran a ERC. En conèixer-se els mals resultats, Gabriel Rufián va assegurar que “hi ha d'haver autocrítica i amb tota la humilitat del món”. Una afirmació que ha caducat en tot just unes hores. I és que Teresa Jordà, número 2 per Barcelona, ha deixat clar aquest matí que una possible anticipació de les eleccions al Parlament de Catalunya “és un tema que no és sobre la taula”.

Muntatge d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès mirant cap a costats oposats

Perdre 300.000 vots a les municipals del 28-M i 400.000 vots a les generals de diumenge podrien ser motius més que suficients per adonar-se del que volen els catalans. O, en aquest cas, del que no volen. I més quan el PSC ha guanyat les darreres 3 convocatòries electorals que hi ha hagut a Catalunya.

Però Pere Aragonès decideix aferrar-se a la cadira i no es planteja convocar eleccions al Parlament. Governar en minoria (33 diputats de 135) i perdre estrepitosament les últimes cites electorals sembla que no és suficient per a ERC. Esquerra parla d'autocrítica, però no actua en conseqüència.

Per a Teresa Jordà, Catalunya “té un bastió fort antifeixista amb un govern d'ERC al capdavant”. Una anàlisi que, sens dubte, sembla lluny de l'autocrítica que predicava Gabriel Rufián tot just unes hores abans.

D'aquesta manera, ERC aposta per esgotar l'actual legislatura a Catalunya i que no hi hagi eleccions fins al 2025.

Crítics d'ERC demanen la dimissió d'Oriol Junqueras

Esquerra acumula dues caigudes històriques en menys d'un mes de diferència. L'autocrítica brilla per la seva absència i els seus líders polítics sembla que tenen intenció de seguir aferrats a la butaca. D'aquesta manera, és normal que cada cop surtin més veus crítiques dins del partit demanant dimissions. És el cas del corrent intern d'ERC 'Col·lectiu Primer d'Octubre', que en un comunicat ha demanat que el president Oriol Junqueras i la secretària general Marta Rovira deixin el càrrec de forma 'immediata'.

➡️ Política

Més notícies: