Primer pla de Pere Aragonès amb cara de circumstàncies en un dels actes de la Diada de l'11S
POLÍTICA

Pere Aragonès se'n va a mitja manifestació després de ser increpat

L'equip de seguretat ha evacuat el president perquè la tensió no anés a més

La tensió ha estat una de les protagonistes de la manifestació independentista de la Diada de l'11 de setembre d'aquest any. I no només perquè diversos manifestants s'hagin encarat per culpa d'uns càntics en contra del Govern de la Generalitat. La tensió ha acabat afectant fins i tot el president Pere Aragonès.

Pere Aragonès, increpat a la manifestació i evacuat per la seva seguretat

El cap de l'executiu català ha assistit a la marxa convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) sota el lema Via fora. Ho ha fet després de no anar a la de l'any passat. I, tot i estar acompanyat d'altres dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya i del Govern, la Diada no s'ha acabat gaire bé per al president de la Generalitat.

Una estona abans que la manifestació entrés a la plaça d'Espanya de Barcelona, on havia de finalitzar la marxa, Pere Aragonès ha estat evacuat pels serveis de seguretat. L'emissora RAC1 ha explicat que una dotzena de manifestants han increpat al president del Govern, provocant així que Aragonès hagués de marxar escortat de la marxa abans d'hora.

Imatge de la manifestació de la Diada del 11S amb una dona amb ulleres mostrant una pancarta amb el lema 'independència o dimissió' i una Senyera de fons

Poc després, des de l'executiu català han matisat RAC1 el que ha passat. I és que, segons han informat, ja estava previst que Pere Aragonès abandonés la manifestació abans d'arribar a la plaça d'Espanya. Segons la Generalitat, el que ha passat és que, quan han començat a increpar Aragonès, el servei de seguretat ha decidit precipitar l'evacuació del president per evitar que la tensió anés a més, però que ja estava previst que no finalitzés la marxa.

En qualsevol cas, aquest incident a prop de plaça d'Espanya no deixa de ser una mostra més que hi ha una part de l'independentisme que ja ha dit prou al processisme que practiquen Esquerra, Junts i el Govern en general. De fet, la delegació d'Esquerra Republicana de Catalunya ja va ser increpada als actes que es van celebrar ahir al Fossar de les Moreres. I també aquest matí a l'habitual orfrena floral al monument de Rafael de Casanova a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: