Imatge de la manifestació de la Diada del 11S amb una dona amb ulleres mostrant una pancarta amb el lema 'independència o dimissió' i una Senyera de fons
POLÍTICA

Mal rotllo entre indepes a la manifestació de la Diada

Crits de 'Govern dimissió' han provocat tensió en alguns trams de la marxa

L'independentisme s'ha proposat evidenciar la seva divisió a la Diada de l'11S d'aquest 2023. Més enllà del distanciament entre els partits i les entitats processistes, aquestes divisions s'han pogut constatar a la manifestació que aquesta tarda ha recorregut els carrers de Barcelona sota el lema 'Via fora', organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

De fet, l'organització i diversos manifestants han tingut els seus més i els seus menys en l'inici de la marxa. Desenes d'independentistes han decidit no seguir les columnes que estaven previstes i s'han desplaçat directament a la plaça d'Espanya, on acabava la manifestació. Quan gent de l'ANC ha demanat als manifestants presents en aquesta plaça que es moguessin, aquests han respost encarant-se amb els organitzadors.

Crits de 'Govern dimissió' a la manifestació

Però més enllà d'aquesta anècdota, al llarg de la manifestació hi ha hagut diverses topades entre independentistes per culpa dels càntics que s'han sentit a la marxa. Alguns han aprofitat la manifestació per cantar consignes contra l'executiu de Pere Aragonès. Els crits de "Govern dimissió" han provocat la resposta d'altres manifestants, previsiblement afins a Esquerra, que els han retret el càntic contra el govern català.

Aquests independentistes contraris als càntics de "Govern dimissió" ho han tingut realment difícil per tapar les veus crítiques amb l'executiu d'ERC. I és que no eren pocs els manifestants que han assistit a la marxa amb pancartes amb aquest mateix lema de “Govern dimissió”.

De moment, les coses no han anat a més i la sang no ha arribat al riu. Això sí, ha servit per deixar ben clar que a l'independentisme hi ha diverses maneres de veure les coses i aquesta divisió era lògica que s'expressés d'alguna manera o altra en un dia com avui.

Pots seguir totes les novetats respecte a la manifestació de la Diada de l'11 de setembre a Barcelona al minut a minut d'e-Notícies. Una manifestació de la qual, en aquests moments, encara no hi ha una xifra d'assistents, ni per part dels organitzadors ni per part de les autoritats policials.

➡️ Política

Més notícies: