Imatge del bloc d'Aliança Catalana a la manifestació de l'11S. Milers de persones darrere de la pancarta “Apliquem el resultat de les urnes: independència” amb fons blau
POLÍTICA

La Diada confirma l'auge de Sílvia Orriols i Aliança Catalana

Bany de masses de l'alcaldessa de Ripoll als diferents actes de la Diada a Ripoll i Barcelona

Sílvia Orriols afrontava la seva primera Diada des de l'èxit aconseguit a les passades eleccions municipals del 28 de maig. L'actual alcaldessa de Ripoll no ha amagat mai que el seu partit, Aliança Catalana (AC), té en ment fer el salt al Parlament en les pròximes eleccions autonòmiques. Així doncs, aquest 11S era un bon termòmetre per veure fins on arriba el suport de l'independentisme al projecte polític.

I encara que només és això, un termòmetre, aquesta Diada ha deixat clar que Aliança Catalana no és simplement un partit nascut per fer política a municipis petits de Catalunya. Com és habitual, la Sílvia Orriols i els seus han tingut molt suport a les xarxes. I on s'ha pogut veure amb més claredat és en l'acte vandàlic d'Arran -les joventuts de la CUP- contra AC.

Els cadells de la CUP han destrossat l'ofrena floral que Sílvia Orriols i Aliança Catalana van fer ahir al Fossar de les Moreres. Davant d'aquest acte, no només l'alcaldessa de Ripoll els ha retret l'acció. Centenars d'usuaris i fins i tot persones relacionades amb altres partits processistes han assenyalat Arran, criticant-ne el vandalisme.

Més enllà de les xarxes, Aliança Catalana ha demostrat aquest 11S que ha arribat a la política catalana per quedar-s'hi. A Ripoll, on es feien alguns dels actes principals del partit, l'èxit ha estat més que evident. I a Barcelona, el partit antiprocessita i antiimmigració il·legal també ha tingut un gran suport per part del moviment independentista.

Molts han aplaudit que Aliança Catalana optés per fer una ofrena floral al monument del General Moragues. Partits processistes, entitats, sindicats i fins i tot empreses com TV3 visiten habitualment el monument de Rafael de Casanova, però ells han decidit fer l'homenatge a Moragues, un militar que va ser executat i decapitat per Felip V. Es tracta d'una figura amb un component més radical que no el de Rafael de Casanova, que fins i tot és reivindicat per Vox.

A la manifestació, el bany de masses d'Orriols ha estat considerable. Molta gent s'ha sumat al bloc de la marxa format per Aliança Catalana, que lluïa una pancarta amb el lema “Apliquem el resultat de les urnes: independència”. Senyeres, estelades i banderes amb la creu de Sant Jordi han donat color al sector 'orriolista' de la manifestació de la Diada a Barcelona.

Continua sent una incògnita què passarà amb la Sílvia Orriols i l'Aliança Catalana en unes futures eleccions autonòmiques. Sobretot perquè el CIS català es nega a preguntar per aquest partit quan fa sondejos. El que sí que és clar és que AC ja no és simplement una anècdota i que el seu apogeu es va consolidant quatre mesos després d'arrasar a les eleccions municipals a Ripoll.

➡️ Política

Més notícies: