La imatge mostra un agent de policia d?esquena amb diversos comentaris superposats en català.
POLÍTICA

L'apunyalament a un mosso desferma la ira a Catalunya: 'Aquí teniu les percepcions'

L'agent dels Mossos intentava protegir la seva parella d'un robatori a la Rambla del Raval, a Barcelona

L'augment exponencial dels atacs amb arma blanca ha provocat la preocupació entre la gent i ha fet reaccionar els polítics a Catalunya. La nova consellera d'Interior, Núria Parlon (PSC), va anunciar la setmana passada un pla específic contra les armes blanques. L'ajuntament de Barcelona, ciutat on cada dia es requisen multitud de ganivets i navalles, també s'ha posat les piles amb aquest tema.

De moment, però, segueix l'onada d'apunyalaments. L'últim, un mosso fora de servei que va ser apunyalat al braç quan intentava defensar-se a ell i la seva parella d'un robatori. La víctima va necessitar disset punts de sutura, mentre que els agressors van escapar i ara estan a la recerca i captura per la policia -que ja els ha identificat.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un agent d'esquena de Mossos d'Esquadra i al capdavant un home amb un ganivet

Els dos delinqüents van assaltar la parella quan estaven passejant per la Rambla del Raval. L'agent fora de servei va reaccionar enfrontant-se a un d'ells, a qui va aconseguir retenir. L'altre va treure una arma blanca per alliberar el seu company, produint un tall de grans dimensions al braç de la víctima.

Els experts assenyalen no només l'augment d'atacs amb arma blanca a Barcelona, sinó la virulència dels delinqüents. No és la primera vegada els últims mesos que la víctima resulta ferida, o fins i tot mor, per intentar defensar-se. Aquest darrer cas ha tingut un gran ressò a les xarxes socials, on s'ha produït un esclat de ràbia davant la situació quotidiana que es viu a Catalunya.

Indignació a Catalunya pel que està passant

“Aquest és el preu de defensar fora de servei la teva parella a la Rambla del Raval, aquí teniu les percepcions i el resultat de les polítiques a Catalunya”. És el missatge indignat de Carlos Martínez, veí de tota la vida del Raval.

Hi ha un clam culpant els governants i els seus mitjans afins de la situació límit que es viu a Catalunya. Demanen la deportació immediata dels estrangers delinqüents, i una contundència més gran en les lleis contra la multireincidència. “S'ha de poder actuar amb contundència contra aquesta gentussa”, diu un comentari, “i passar de les ximpleries dels progres que sempre defensen els delinqüents”

A més, hi ha qui apunta que “aquesta notícia ja ha deixat de ser-ho per als mitjans catalans”. I que “si demà un mosso de servei i en defensa pròpia mata un immigrant il·legal intentant frustrar un atemptat, tots els mitjans els massacrarien. Fins aquí hem arribat”.

Incendi a les xarxes

L'incendi a les xarxes després d'aquest nou succés que podria haver acabat en tragèdia permet prendre el pols del clima social a Catalunya. La gent està farta de la inseguretat i de la permissivitat de les autoritats amb la delinqüència. Missatges com aquests, que lamenten la “degradació total i absoluta” de Catalunya, i especialment de Barcelona.

Captura de pantalla de tres tuits en català. El primer tuit és un usuari anomenat Pocanempabé, que descriu una experiència negativa al barri del Raval a Barcelona, esmentant insults i una sensació de degradació. La segona piulada és de Joana, que expressa el seu descontent amb l'estat del país. El tercer tuit és de Maika V., que comenta sobre les conseqüències d'haver acollit més enllà de les possibilitats.

A més de patir la violència quotidiana, els catalans han d'escoltar diàriament que “només són percepcions”. Una idea on insisteixen constantment polítics i mitjans de comunicació, que atribueixen la inseguretat a casos aïllats explotats per l'extrema dreta. No és estrany que davant de successos com aquest les xarxes socials acabin sent un mitjà alternatiu per conèixer la realitat i el que la gent sent.

La imatge mostra dos tuits. El primer és de Mikel (@Mikel_Ponero) i diu:
➡️ Política

Més notícies: