L'apunyalament de dos joves a Barcelona fa esclatar les xarxes: 'Manipuladors'
Els mitjans van tractar com una baralla entre joves el que en realitat va ser un robatori amb violència
La seguretat s'ha convertit en la preocupació principal de molts catalans, encara que per a alguns l'increment dels delictes és una simple percepció. Una il·lusió fabricada pels “ultres” a les xarxes socials, a través dels bulls i la magnificació de casos aïllats. Fets com el d'aquest cap de setmana demostren que sí que hi ha un problema de seguretat a Catalunya, i també en el relat dels mitjans públics i subvencionats.
Dos joves van ser apunyalats dissabte a la matinada per un grup de persones que van fugir amb metro després de l'atac. Una de les víctimes va ser greument apunyalada al tòrax i estava ingressada a l'UCI en estat molt greu. L'altre jove va patir una ferida greu a la cama, i podria perdre la mobilitat d'un peu.
És l'enèsim atac amb arma blanca que passa a Barcelona, on els apunyalaments, com a la resta de Catalunya, s'han disparat de manera alarmant aquests últims mesos .
Alguns mitjans catalans van informar d'una baralla entre joves i no d'una agressió, cosa que va fer encendre les xarxes. “No ha estat una baralla, sinó un robatori amb apunyalament i els autors són marroquins”, va respondre una ciutadana a la notícia de Rac1.
Incendi a les xarxes: 'Sou uns manipuladors'
“Una baralla amb armes blanques deixa sis detinguts i dos ferits greus a Barcelona”, publicava El Periódico. “Una baralla entre diverses persones a la zona del Bogatell acaba amb dos joves apunyalats”, titulava Rac1. La majoria dels mitjans van informar en aquesta línia, malgrat que les dues víctimes van ser atacades per un robatori, com és habitual als districtes centrals de la ciutat comtal.
"La notícia està escrita a woke", diu un dels comentaris, "en realitat és un intent d'assassinat de dos joves a la sortida d'una discoteca per part de diversos musulmans que els volien robar". Un altre comenta la notícia de Rac1 de la manera següent: “Sis magribins intenten robar dos nois, aquests es resisteixen i els apunyalen, acabant a l'UCI lluitant per la seva vida. Si això és una baralla, sou uns manipuladors”.
“Una baralla, de debò, a un atracament amb doble intent d'homicidi li digueu baralla perquè els agressors són magribins?”, diu un altre ciutadà indignat. Un altre es pregunta si els han donat “instruccions” per “desinformar” en aquests “episodis de violència perpetrats per magribins”.
Molts comentaris van aquesta línia, carregant contra els mitjans per manipular la informació. Fa temps que els ciutadans s'han atipat que els mitjans amaguin informació com la nacionalitat dels delinqüents. Això és només un exemple de les desenes de comentaris a com tractaven la notícia mitjans com Rac1 i TV3:
Més enllà de les crítiques als mitjans, també hi ha un clam per expulsar del país els estrangers delinqüents, especialment els anomenats multireincidents. La indignació s'ha apoderat de sectors amplis de la societat que veuen com la delinqüència creix mentre el poder llança sempre el mateix discurs. Les xarxes socials han esdevingut un espai de llibertat ideal per prendre el pols de la situació a Catalunya i l'estat d'opinió.
Més notícies: