Primer pla d'Antonio Baños amb ulleres de pasta mirant a l'horitzó i de fons unes escales
POLÍTICA

Antonio Baños insulta uns Mossos per parlar castellà: 'Fills de la grandissima...

Un grup de mossos d’esquadra ha compartit una felicitació nadalenca en espanyol, cosa que ha portat Antonio Baños a insultar-los

El que fos una de les cares més reconeixibles de la CUP, Antonio Baños, ha protagonitzat un viral a les xarxes socials. Ha criticat la felicitació nadalenca d´un grup de mossos d´esquadra que s'ha expressat en espanyol. “En català, fills de la grandíssima verra!”, els ha dit.

Un nadal polititzat

La CUP i els mossos mai no s'han acabat de portar bé. Per a la formació política, el cos de policia és un niu d'extremistes i feixistes. Així com uns aliats imprescindibles en qualsevol forma de repressió a la causa independentista.

En aquesta línia, els cupaires parlen recurrentment de la necessitat de purgar el cos, que consideren com a policia espanyola. La postura de la CUP és, en definitiva, una síntesi d'actitud antisistema i nacionalisme. Per a les seves idees, una felicitació nadalenca, en espanyol i de la policia representa la quinta essència del que és condemnable.

Una cosa que, en aquesta ocasió, ha expressat Antonio Baños amb el missatge següent:

El declivi de la CUP

El titular de la publicació - mosso d'esquadra - ha respost a Antonio Baños dient-li que escriurà “com em surti del meu bilingüisme”. D'altra banda, els seguidors de Baños han respost el missatge amplificant les tesis de la CUP. “Feixistes analfabets i castellanoparlants”, “llengua del feixisme” i, en línies generals, sintagmes similars.

Més enllà del folklore particular de la CUP amb el tema policial, el missatge de Baños representa el que és un cas límit de l'independentisme. Concretament, combinar postures d'extrema esquerra amb nacionalisme. Un producte ideològic que ara no troba demanda: després d'encadenar diversos fracassos electorals, la CUP es troba en un procés de refundació.

En una trajectòria més o menys coincident amb la de Podem, la CUP afronta un procés de declivi i de refundació. En darrera instància, el seu objectiu és el de qualsevol partit: captar el màxim possible de vots. Cosa que, a l'imaginari de la CUP, consisteix a “desbordar els propis límits, ser molts més, i no interpel·lar només una minoria sinó el conjunt de la classe treballadora”.

➡️ Política

Més notícies: