Pla mitjà de Pere Aragonès parlant al discurs de Sant Esteve amb una senyera al fons
POLÍTICA

Pere Aragonès no convenç ni els seus

Els independentistes indignats carreguen contra el seu discurs triomfalista


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va pronunciar ahir a la nit el tradicional missatge de Sant Esteve. Al bloc de política, va assenyalar 2024 com “l'any en què abordem la segona fase de negociació amb l'Estat, on Catalunya ha de poder decidir lliurement el seu futur”. És a dir, va posar data al referèndum d'autodeterminació.

Des del Dipòsit del Rei Martí, símbol del compromís del Govern contra la sequera, Pere Aragonès va fer un discurs triomfal. Va parlar de la culminació d'una dècada de “prosperitat i llibertat”. Va fer referència a l'aprovació dels pressupostos, l'aprovació de la llei d'amnistia i l'assoliment del pacte fiscal i el traspàs de Rodalies.

Però a jutjar pels comentaris a les xarxes socials, Pere Aragonès no ha convençut la parròquia independentista. El gruix del moviment continua desconfiant dels partits processistes i els seus líders. Especialment d'ERC i el President, a qui responsabilitzen de la traïció al mandat de l'1-O.

Missatges contra Pere Aragonès

“Des de l'1 d'octubre del 2017 la gent ja no creu en els polítics que ens heu enganyat. Els catalans ja no volem un nou Estatut ni un nou finançament”, diu significativament un dels missatges. Hi ha qui diu que “el dia que el poble entengui que ha d'estar per sobre dels polítics aconseguirem la independència”.

Molts independentistes retreuen al President que torni a posar el comptador a zero. Consideren que el poble ja va votar al referèndum de l'1 d'octubre del 2017 i que l'única tasca dels polítics és implementar el seu mandat. Per això acusen Junts i ERC de trair el poble renunciant a la via unilateral.

Catalunya amb el Govern d´ERC”. Esmenten “la inseguretat ciutadana, la sanitat pública sota mínims, la gent gran desatesa, impostos desaforats a la classe treballadora i nul·la previsió contra la sequera”. És clar que la credibilitat d'aquest Govern està sota mínims.

Eleccions el 2024?

La desafecció cap al Govern es reflecteix en les dades d'audiència, i és que ahir va ser el discurs de Sant Esteve menys vist. El TN Vespre va ser l'espai més vist amb gairebé 400.000 espectadors i un 20,7% de share. El Missatge del President, en canvi, va fer un mínim històric amb 283.000 espectadors.

Fora de l'espectre independentista, el President tampoc convenç la gran majoria dels catalans, com evidencia aquest missatge: “Aragonès no perd ni una ocasió per repetir la mantra de referèndum, malgrat ser president de tots els catalans i com a partit representar només un 21,3% dels votants. Ja no té cap altra cosa de què parlar?”

Pere Aragonès va parlar del 2024 com l'any de l'aprovació dels pressupostos, però es va oblidar de parlar de les eleccions. Les catalanes estan previstes per al febrer del 2025, però es podrien avançar a la tardor de l'any que ve. El Govern té molts fronts oberts i escassos suports.

➡️ Política

Més notícies: