Primer pla de Wafa Marsi mossegant-se el llavi inferior i de fons una imatge difuminada d'un cotxe de Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Els antecedents de Wafa Marsi: estafa, robatori a un ancià i detinguda més vegades

La mediadora de Ripoll, defensora del burca i propera als terroristes del 17A, ha estat ara detinguda per dos delictes

Wafa Marsi és una de les protagonistes del dia. La que va ser mediadora de Ripoll, propera als terroristes dels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, ha estat detinguda per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

A casa seva es van trobar més de 1.000 quilos de droga i diverses armes de foc i el seu arrest ha provocat una onada de reaccions. I és que recentment la figura Wafa Marsi havia tingut molta rellevància als mitjans de comunicació. Especialment a RAC1, que van decidir donar-li veu per criticar Sílvia Orriols. Una Sílvia Orriols que, per cert, encara no volen entrevistar a la ràdio més escoltada de Catalunya.

Wafa Marsi, de 37 anys, ha estat envoltada de polèmica des que va fer el salt als mitjans de comunicació. Entre les seves controvertides declaracions, amplificats per la premsa, hi ha les de descarregar la culpa als terroristes del 17A (afirmant que també van ser "víctimes"), defensar la utilització del burca o acusar Sílvia Orriols de "racista" o de “tornar al discurs de la raça ària”.

Wafa Marsi comptaria amb diversos antecedents com robar a un ancià

Més enllà de les seves polèmiques intervencions, la detenció d'aquesta setmana no és la primera topada que Wafa Marsi ha tingut amb la policia. Segons explica la periodista Anna Punsí, l'exmediadora de Ripoll compta amb diversos antecedents. Per exemple, que va ser detinguda el febrer passat per un delicte contra la salut pública. És a dir, tres mesos abans de la controvertida entrevista que el va fer Jordi Basté a RAC1 i que la va fer aquestes declaracions contra Orriols i a favor del burca.

Tot i això, els seus embolics policials no acaben aquí. Segons Punsí, Wafa Marsi també té antecedents per estafa i per robar un ancià a qui cuidava amb la seva mare. Aquests són alguns dels fets que figuren al currículum de Wafa Marsi, que ara està acusada per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Durant les pròximes hores, els 30 detinguts en l'operació duta a terme aquesta setmana per la policia, inclosa Wafa Marsi, passaran a disposició judicial.

➡️ Política

Més notícies: