Pla mig curt d'Àngel Rodríguez Pam, que es toca els cabells, i Irene Montero, mirant totes dues a l'horitzó
POLÍTICA

Ángela Rodríguez Pam intenta defensar Yolanda Díaz i surt esquilada

La recorden un insult a una altra dona

La sororitat femenina aquesta vegada s'ha girat contra les dirigents de Podem, en concret d'Àngela Rodríguez 'Pam'. La gallega ha sortit en defensa de Yolanda Díaz després que es fiquessin per la seva forma de vestir. Però algú li ha recordat ràpidament un capítol fosc del seu passat.

L'origen de la disputa és una foto en què la líder de Sumar apareix amb un estil de moda elitista. Podemos es troba en plena disputa amb Sumar, però això no resta la deguda sororitat femenina. Pam, de la formació morada, ha sortit en defensa de la líder de Sumar amb un contundent missatge.

"Mira que hi ha coses a dir, però això de criticar la roba i l'aspecte de les dones en política és senzillament misogin", ha tuitejat. Entre els comentaris, li pregunten si insultar una companya de partit també és sororitat. Va passar fa uns anys, però ara torna a sortir a la llum.

Deixen a Pam en evidència

Va passar el 2015, quan la llavors diputada d'En Marea es va referir a la secretària general del seu partit, Carmen Santos, com a “puta coixa”. Pam va utilitzar aquestes paraules en un xat intern amb membres de la secretaria d'organització de Podem. Fins i tot organitzacions de discapacitats en van demanar la dimissió.

Però no només això, també indiquen a Pam que “no es critica ni el sexe ni la manera de vestir, sinó la hipocresia”. Puntualitzen que “els comunistes i les comunistes no haurien de comprar roba de marques que no poden comprar la resta de treballadors”. Una idea que es repeteix a la majoria dels comentaris.

Primer pla de Yolanda Díaz amb cara de preocupació mirant cap al sostre

“No cola Pam”, diu un missatge clarificador, “tots sabem que es refereix al fet que viviu bé a costa nostra i allunyades dels problemes de les classes baixa i mitjana”. Asseguren, estirant d'ironia, que Yolanda Díaz vesteix roba per valor de 14 salaris mínims. També anuncien que la nova esquerra té els dies comptats.

A les eleccions?

La ruptura amb Sumar ha tornat a revifar les especulacions sobre la candidatura de Pam a les eleccions gallegues. Ve de ser secretària d'Estat d'Igualtat, molt lligada a la figura d'Irene Montero i allò que aquesta representa. Els comicis gallecs són l'oportunitat perfecta per a la venjança de les estades.

Pam i Montero representen la línia dura del feminisme que l'aliança Podemos-Sumar ha sacrificat al seu nou govern. Les dirigents morades ara volen reivindicar les seves polítiques, i les eleccions gallegues són l'escenari ideal. A l'horitzó hi ha les eleccions europees que podria encapçalar la pròpia Irene Montero.

➡️ Política

Més notícies: