Muntatge amb Ana Botín, Pedro Sánchez i una oficina del Banco Santander
POLÍTICA

Ana Botín, presidenta del Banc Santander, envia un missatge molt clar al Govern

La presidenta del Santander ha destacat el paper de les empreses per garantir els serveis públics

Ana Botín, presidenta del Banc Santander, no acostuma a parlar ni a cridar molt l'atenció en actes públics. Ara bé, recentment va intervenir al Congrés de l'Empresa Familiar a Bilbao, on va aprofitar per enviar un missatge al Govern d'Espanya.

L'empresària va voler destacar el paper que tenen les empreses a la nostra societat. "Si no hi ha empreses, no hi ha impostos. Si no hi ha empreses, no hi ha educació ni sanitat pública", va recordar.

Insisteix en què això "és una cosa que els ciutadans han d'entendre, i que avui dia lamentablement" no se sap interpretar correctament. Ana Botín explica que gran part del pes d'una economia se sosté sobre l'esforç de les empreses. Sobretot pel que fa a "la creació de llocs de treball" que garanteixin un funcionament adequat de la societat.

Això es pot interpretar com un missatge directe al Govern en funcions, al qual reclama menys exigències pel que fa a fiscalitat. Durant la legislatura passada, l'executiu de Pedro Sánchez va decidir implantar un impost extraordinari a la banca. Encara que la mesura va ser acatada per totes les entitats, la gran majoria van recórrer als tribunals per tombar-la.

En les últimes hores el sector empresarial també rebia un altre cop dur amb el pacte segellat entre PSOE i Sumar . Les dues formacions acordaven la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores setmanals. Segons aquests plans, els treballadors treballarien mitja hora menys al dia, a canvi de rebre el mateix sou, sense comptar amb l'opinió de la patronal.

Durant la seva intervenció en aquesta trobada, Ana Botín també es va mostrar preocupació per l'actual context geopolític. "Estem en un món cada vegada més incert, que no només afecta els governs, sinó també les empreses", ha apuntat. Posa especial atenció a "les relacions entre els Estats Units i la Xina".

Ana Botín destaca l'esforç de les empreses

La presidenta del Banc Santander ha destacat la teoria que "hi ha un conflicte entre benefici empresarial i ser socialment responsable". Quan en realitat “és exactament al revés”, afegeix.

Pel que fa a la sostenibilitat, indica que "no pot ser que només hi hagi marró o verd, perquè hem de finançar també la transició". En aquests instants “no anem en aquest camí a Europa”.

Finalment, ha ressaltat el “paper essencial” que tenen els governs en aquest procés. Segons la seva opinió, "les empreses estem fent molt més enllà del que ens demanen, però necessitem el suport de les institucions". Ana Botín assenyala que aquesta etapa de transició “s'ha de pagar, i el gran repte és qui la paga”.