Muntatge de Joan Roig (president de Mercadona) amb Pedro Sánchez
POLÍTICA

Juan Roig, president de Mercadona, llança un dard a Pedro Sánchez

El president de Mercadona no creu necessari sotmetre's als fons europeus per fer innovacions a les empreses

L'Institut d'Empresa Familiar (IEF) s'ha mostrat preocupat per la baixa execució dels fons europeus i amb l'opacitat amb què s'estan repartint. Per això, molts dels membres no s'han plantejat sol·licitar-los.

Un dels membres és Juan Roig, el president de Mercadona. En una xerrada amb el diari El Mundo, Roig lamenta que els empresaris declinin aquesta oportunitat per a la recuperació del país.

“Jo soc dels pocs que ja ha rebut tots els fons europeus que esperava, perquè vaig demanar zero euros”, feia broma Roig.

Més enllà de les bromes, el de Mercadona no creu necessari sotmetre's als fons europeus per fer innovacions a les empreses. Així i tot, Roig assegura respectar els que els demanen i lamenta els impediments retardin projectes que poden ser importants per a la transformació de la indústria a Espanya.

Tot això s'ha donat en el marc del XXVI Congrés de l'Empresa Familiar, que ha tingut lloc del 22 al 24 d'octubre al Palacio Euskalduna de Bilbao.

“És una oportunitat perduda, no s'estan repartint bé. S'ha volgut atomitzar i al final no els reben grans empreses ni petites”, corrobora un altre empresari de l'IEF.

El president de Mercadona, Juan Roig, posa a l'acte on ha informat sobre la situació actual i futura dels 5 components de Mercadona

A més, mitjançant una enquesta interactiva realitzada per l'IEF, centenars d'empresaris familiars que eren a l'auditori basc, van apuntar negativament la situació econòmica actual. Segons un 55% dels empresaris, no hi haurà creació neta d'ocupació en 2024, malgrat els fons europeus.

Feijóo i Urkullu donen la raó a Juan Roig

Alberto Núñez Feijóo ha criticat durament els fons Next Generation durant la seva intervenció. El president del PP dedicat parteix del seu discurs a parlar sobre la mala distribució de l'anomenat Mecanisme de Recuperació i Resiliència. A més, ha assegurat que si hagués aconseguit governar, ell hauria modificat el sistema.

Feijóo, en la seva intervenció, també ha donat suport al lehendakari basc, Iñigo Urkullu, que ja havia demanat una territorialització dels fons europeus. Amb aquesta petició, Urkullu proposava executar els fons europeus tenint més en compte les necessitats específiques de les comunitats autònomes.

“Quan alguns presumeixen que rebem molts fons, rebem molts fons perquè som el quart país per la cua a tornar al PIB de l'any 2018, no perquè siguem els primers”, apuntava el líder del Partit Popular.

➡️ Política

Més notícies: