Fotomuntatge amb una imatge de fons dels llums de Nadal i Pere Aragonès al capdavant seriós i amb la boca mig oberta
POLÍTICA

El Govern substitueix Nadal per 'les festes del solstici d'hivern'

Aquest any, la Generalitat ha decidit deixar de banda Nadal i celebra "les festes del solstici d'hivern"

El Govern ja no celebra Nadal, sinó "les festes del solstici d'hivern". Així ho ha deixat clar a través d'un comunicat del Departament d'Educació dels Serveis Territorials a Girona d'aquest passat divendres, 22 de desembre.

En aquest, la Generalitat assegurava que "s'acosten les festes del solstici d'hivern", sense fer cap esment a les festes de Nadal.

El Govern ja no celebra Nadal

El Govern ha deixat de celebrar Nadal. Tot i que es tracta d'una de les tradicions més arrelades i celebrades al nostre país i a tot el món, la Generalitat se n'ha volgut desfer aquest any.

En un comunicat a dos dies de festes, deixava molt clar que ara el que celebren i feliciten són "les festes del solstici d'hivern". Es tracta d'unes festes de tradició pagana que celebren, precisament, l'arribada de l´hivern i no el naixement de Jesús, com fa Nadal.

"Ara en lloc de dir Bon Nadal, el Govern diu que se n'ha de dir festes del solstici d'hivern. Estan com un llum!", publicava l'usuari d'X (abans Twitter) @SergiMaranya, fent-se ressò de les paraules del Govern.

"Benvingudes, benvinguts, s'acosten les festes del solstici d'hivern i tindrem uns dies de repòs amb la família i els amics. Us envio aquest missatge, en primer lloc, per desitjar-vos bones festes", començava el comunicat el Govern, sense esmentar a cap moment la paraula 'Nadal'.

Les xarxes esclaten contra el Govern

Tot i això, la decisió del Govern de Pere Aragonès de passar per alt Nadal no ha estat plat de bon gust per a molts, que esclataven a les xarxes contra la Generalitat.

"Un Govern que és aconfessional a la carta. Feliciten el Ramadà i ara ens parlen de "festes de solstici d'hivern"", ha esclatat un altre usuari, @republicviatger, a la citada xarxa social. "Pere Aragonès dirigeix un grup d'indigents polítics. El pitjor Govern que mai hem sofert. Volem eleccions”.

Un altre es mostrava descontent per la decisió de la Generalitat de celebrar algunes festes religioses i en canvi d'altres no. "A Catalunya, la immensa majoria, creients o no, celebrem les tradicionals festes de Nadal. Per què des del Govern i el Departament d'Educació les anomenen festes del "solstici d'hivern"? Que potser no és inclusiu esmentar les nostres i les dels musulmans sí que ho és?"

➡️ Política

Més notícies: